Kahramanmaraş'ta bir spor kulübü tarafından hazırlanan "Maraş Gücünü Birleştiriyor" projesiyle futbolda geleceğin "Messi ve Ronaldoları" keşfedilecek.

Proje kapsamında 24 mahallede görevlendirilen temsilcilerin belirleyeceği 7-14 yaş arası çocuklar, kulüp tesislerinde testten geçirilecek. Yeteneklerine göre gruba ayrılacak çocuklar, geleceğin Messi ve Ronaldoları olma hayaliyle çalışmalarını hocaları nezaretinde sürdürecek.

Maraşgücüspor Başkanı Mustafa Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak kentte ilkleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Kentin ilk kadın futbol antrenörü eşliğinde ilk kadın futbol takımını kurduklarını anımsatan Dağlı, "Bayan takımımızla yakaladığımız başarıyı, diğer branşlarda da sürdürüyoruz. Yıldız ve genç kızlarda Türkiye'de 16 takım arasına girdik" dedi.

Erkek futbol takımı kurarak kent genelinde futbolcu arayışına çıktıklarını ifade eden Dağlı, "Bu kapsamda başlattığımız 'Maraş Gücünü Birleştiriyor' projesi çerçevesinde 25 mahallede görevlendirdiğimiz temsilcilerin belirleyeceği çocukları testten geçireceğiz. Futbolda adlarından sıkça söz ettiren Messi ve Ronaldo'nun sokaklardan çıktığını düşünerek, projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

Futbol, voleybol, basketbol ve hentbol branşlarına aynı mesafede durduklarını dile getiren Dağlı, şöyle devam etti:

"Teşvik anlamında 'Yetenekli futbolcuyu getir, futbol topu ve tişörtünü götür" sloganı hazırladık. Amacımız, kentteki yetenekleri keşfederek Türk futboluna kazandırmak. Kahramanmaraş, potansiyeli yüksek bir şehir. Biz bu potansiyelin ortaya çıkartılmasına katkı sağlamak için elimizi taşın altına koyduk. Keşfedeceğimiz yetenekli çocuklara ücretsiz eğitim vereceğiz."

-Kadın futbolcular milli takım kampına çağrıldı-

Dağlı, iki yıl önce kurdukları kadın futbol takımındaki oyuncuların artık milli takım kampına çağrılmaya başladığını söyledi.

Maraşgücü oyuncuları Emine Polat ve Mislina Gözükara'dan gelecek adına ümitli olduğunu dile getiren Dağlı, "Bu iki kızımızın umarım hayatı değişir. Bizlere milli sevinç yaşatırlar, yaptığımız işlerden ayrı bir mutluluk duyarız. Umarım Maraş'ta gençliğin spor yoluyla gelişimine katkıda bulunuruz" dedi.

Kampa çağrılan Mislina Gözükara da hocalarının desteğiyle tecrübelerini birleştirerek hayalindeki yolda ilerlediğini söyledi.

Milli takıma seçilmesinin kendisi ve Kahramanmaraş için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Gözükara, "Hocalarım çok emek verdi. Onların emeğini boşa çıkartmayacağım. Tabi ailem destek vermeseydi bunların hiç biri olmayacaktı. Umarım her şey istediğim gibi olur" diye konuştu.