İstanbul’da serbest stil ikinci gün müsabakaları ile devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda Enes Uslu, Mustafa Sessiz ve Yunus Emre Dede, altın madalya, Sezgin Pişmişoğlu ise bronz madalya için mindere çıkacak.

55 kilodaki milli güreşçi Sezgin Pişmişoğlu, ilk tur maçında Azerbaycanlı sporcu Khashalov karşısında minderden 5-4 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Daha sonra Bulgar rakibine mağlup olarak final şansını kaybeden Pişmişoğlu, repesaj maçında Polonyalı sporcu Olenczyn'i 18-15 mağlup etti ve bronz madalya için güreşmeye hak kazandı.

66 kiloda ay yıldızlı mayoyu terleten Enes Uslu, Estonyalı rakibi Andruse'yi 11-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup etti. Azerbaycanlı sporcu Mammadov'u 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Uslu, Ermeni rakibi Avetisyan'ı 11-1'lik skorla ve teknik üstünlükle yenerek yarı final biletini aldı. Milli güreşçi Enes Uslu, Gürcü rakibi Kentcadze'yi 6-2 mağlup ederek finale yükselen ikinci sporcu oldu.

84 kiloda mindere çıkan genç sporcu Mustafa Sessiz, Ukraynalı sporcu Ruchko'yu 7-2 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Alman rakibi Optiz'i 8-3 yenerek yarı finale yükselen Sessiz, Gürcü sporcu Chkhartıshv'yi 7-1 mağlup ederek Enes Uslu’nun ardından finale yükselen 2. sporcu oldu.

120 kilodaki ağır sıklet Yunus Emre Dede, Alman güreşçi Mahmudov'u 11-0'lık skorla ve teknik üstünlükle geçerek yarı finale yükseldi. 120 kiloda başarılı maçlar çıkaran Yunus Emre Dede, Belaruslu rakibi Pesniak'ı 13-3'lük skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Genç güreşçilerin final maçları, 18.00’de Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde başlayacak.