Türkiye Güreş Milli Takımı, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’ndan 10 madalya ile döndü.
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası bitti. Romanya’nın Bükreş şehrinde yapılan ve 6 gün süren turnuvada başarılarıyla en dikkat çeken takımlardan birisi de Türkiye Güreş Milli Takımı oldu. Şampiyonada Türkiye’yi kadınlar 8, erkekler ve grekoromen stilde toplam 16 milli sporcu temsil ederken, turnuvanın son gününde milliler büyük bir başarıya imza atarak 3 Avrupa şampiyonluğu ile turnuvayı kapattı.
120 kiloda güreşen Hüseyin Civelek çıktığı ilk maçında Gürcü rakibi Zuriko Urtasvılı’yı tuş ederek yenip bir yarı finale çıktı. Burada karşılaştığı Polonyalı rakibi Kamil Tomasz Kosciolek’i 16-6 skorla geçen Civelek, finale adını yazdırdı. Altın için mindere çıkan Civelek, Rus rakibi Magomedamin Dibirov’a yenilerek gümüş madalya aldı.
66 kiloda Enes Uslu çıktığı ilk maçında Yunan rakibi Georgios Martidis’i tuşla yendi. Bir üst turda Estonyalı rakibi Aimar Andruse’yi 12-0’lık skorla geçen Uslu, çeyrek finalde de Csaba Vıda’yı 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Burada da Moldovalı rakibi Maxim Sacultan’ı yenen Uslu, finalde karşılaştığı Rus rakibi David Baev’e yenilerek Avrupa ikincisi oldu.
84 kiloda mindere çıkan Semih Yazıcı ise ilk maçında Yunan rakibi Pavlos Fotiadis’i tuş ederek bir üst tura yükseldi. Burada Polonyalı rakibi Krzysztof Grzegorz Sadowik’i 7-2 yenen Yazıcı daha sonra çeyrek finalde Ukraynalı rakibi Bogdan Popkov’u 9-1’lik skorla geçerek yarı finale yükseldi. Yazıcı yarı finaldeki Azeri rakibi Gadzhimurad Magomedsaidov’a yenilirken çıktığı 3-5 maçındaki Ermeni rakibi Sargis Hovsepyan’a yenilerek Avrupa beşinciliği ile yetindi.
55 kiloda güreşen sporcumuz Şaban Kızıltaş karşılaştığı ilk maçında Ermeni rakibi Mkhitar Grigoryan’a yenilerek turnuvaya veda etti.
Türkiye Güreş Milli Takımı’nın elde ettiği dereceler ve sporcuların isimleri şöyle:
GREKOROMEN
74 kiloda Serkan Akkoyun-Bronz Madalya
84 kiloda Ali Cengiz-Gümüş Madalya
96 kiloda İbrahim Tığcı-Bronz Madalya
120 kiloda Osman Yıldırım-Bronz Madalya
BAYANLAR
55 kiloda Elif Yanık-Gümüş Madalya
72 kiloda Ayşegül Özbege-Bronz Madalya
SERBEST
60 kiloda Selim Kozan-Gümüş Madalya
66 kiloda Enes Uslu-Gümüş Madalya
96 kiloda Feyzullah Aktürk-Bronz Madalya
120 kiloda Hüseyin Civelek-Gümüş