Judo Genç Milli Takımı, 2015 sezonuna iyi bir başlanğıç yaptı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Avrupa Kupası’nda yarışan genç judocular, üçü altın 12 madalya kazanıp, takım klasmanında ikinci oldu.

Judoda geçen yıl gençler kategorisinde tarihi başarılar elde eden Genç Milli Takım, başarılarına kaldığı yerden devam ediyor. Sezonun açılış turnuvası olan ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Kupası müsabakalarında milliler, üçü altın toplam 12 madalya kazandı. Milli takım, 33 ülkeden 339 sporcunun yarıştığı kupada takım klasmanında Gürcistan’ın yakın farkla gerisinde ikinci oldu.

MELİSA YİNE ŞAMPİYON

İki günlük kupanın ilk gününde milliler madalyalara ambargo koydu. Geçen yıl ümitler yaş kategorisine dahil olmasına rağmen gençlerde Avrupa ikincisi ve dünya üçüncüsü olan Melisa Çakmaklı, Atina’da 44 kiloda şampiyon oldu. Gençlerdeki ilk yılında, ilk turnuvasında altın madalya kazanan Melisa Çakmaklı, finalde İtalyan Elisa Adrasti’yi mağlup etti.

Kupanın ilk gününde diğer altın madalya ise 52 kiloda, finalde Portekizli Joana Fernandes’i yenen Damla Çalışkan’dan geldi. Bu sıklette Merve Taş da üçüncülük aldı. İlk gün kızlar 48 kiloda Şehnaz Güz gümüş madalya alırken, aynı sıklette Gül Kader Şentürk ve Nazlıcan Kılıç da bronz madalya kazandı. Açılış gününde erkeklerde tek madalya ise 55 kiloda ikinci olan Yavuz Beşel’den geldi.

İKİNCİ GÜN DÖRT MADALYA

Kupanın ikinci gününde Türkiye’ye bir altın madalya da +78 kiloda Kübra Kara’dan geldi. Bir başka final heyecanı ise 78 kiloda yaşandı, Firdevs Toprak Belçikalı rakibine yenilince gümüş madalyada kaldı. Aynı sıklette Çiğdem Bora da bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise 45 sporcu ile kupanın en kalabalık sıkleti olan 45 kiloda Muhammed Çeçenoğlu bronz madalya kazandı.

Bu sonuçların ardından kupayı üç altın, dört gümüş ve beş bronz madalya ile kapatan Türkiye, sıralamada dördü altın 11 madalya kazanan Gürcistan’ın ardından ikinci oldu. Madalya toplamında ise Türkiye, 12 madalya ile ilk sırayı kimseye kaptırmadı.