'Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Golf Şampiyonası'nın Gross Bayanlar birincisi Elif Esin Başkaya, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Samsun gezisine katıldı. Çalışmaları devam eden ‘Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi’nin inşaat alanını dolaşan milli şampiyon, “İlk kez bir Anadolu şehri golfe yatırım yapıyor.” dedi.

Türkiye Golf Federasyonu’nun her yıl düzenlediği 'Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası' bu yıl da uluslararası standartlarda Avrupa'nın en önde gelen kulüplerinden birisi olan İstanbul Klassis Golf & Country Club’ta gerçekleşmişti. Mayıs ayında yapılan turnuvanın Gross Bayanlar birincisi, İstanbul Golf Kulübü sporcusu Elif Esin Başkaya olmuştu. 15 yaşında olan ve 8 yıldır golf oynayan başarılı golfçü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın düzenlediği Samsun Tanıtım Gezisi’ne katıldı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Başkan Yardımcısı İbrahim Tanrıverdi’nin katıldığı gezide Başkan Yılmaz’ın rehberliğinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından Batıpark dolgu alanına yapım çalışmaları devam eden Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi’nin inşaat alanı ile Kızılırmak Deltası gezildi.

Golfün Samsun’un gelişimine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Başkaya, ilk kez bir Anadolu şehrinin golfe yatırım yaptığını söyledi. Bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Elif Esin Başkaya, Samsun’un golf ile farklılığını ortaya koyacağına inandığını kaydetti. Golfün hayatına çok şeyler kattığını ifade eden Başkaya, “Golf sayesinde yeni insanlar tanıdım. Golf her ne kadar bireysel bir oyun gibi görünse de aslında takım sporudur. Takım oyununu öğrendim. Her türlü iletişimimi geliştirdim. Doğa ile bütünleştim. Golf sağlığımı bile geliştirdi diyebilirim. Arkadaşlarımla ve babamla golf oynamayı çok severim. Babam bana oynarken eğilimlere göre yön verir, sürekli yeni bir şeyler öğretir. Ayrıca bütün ünlü oyuncularla oynamak isterim. Dünya’da ise en çok Dubai’de golf oynamak isterim. Golfü çok seviyorum. Belki ileride meslek olarak seçmem ama her zaman hobi olarak oynayacağım bir oyun. Herkese golf oynamayı tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.