DÜZELTME
Sayın Abonemiz;
“Gençlerbirliği 9 maçlık galibiyet serisini Beşiktaş karşısında bozmak istemiyor” başlıklı haberimizde ‘9 maçlık galibiyet serisi’ sehven yanlış yazılmıştır. Doğrusu ‘9 maçlık kaybetmeme serisi’ olacaktır. Düzeltip yeniden servis ediyoruz.

****
Gençlerbirliği ligde ve kupada oynadığı 9 karşılaşmada Ankara’da mağlubiyet yüzü görmezken bu seriyi Beşiktaş karşısında da devam ettirmeyi hedefliyor.
Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 17. Hafta mücadelesinde Beşiktaş’ı ağırlayacak Gençlerbirliği’nde hedef ikinci yarıya iyi başlamak. Ligde ve kupada oynadığı son dokuz maçı kaybetmeyen kırmızı - siyahlılar, Beşiktaş karşısında aynı performansı sergilemek istiyor.
Son olarak ligin 2. haftasından kendi sahasında Bursaspor’a 2-1 mağlup olan Başkent ekibi, bu sonucun ardından İrfan Buz’un göreve gelmesiyle kendi sahasında oynadığı 7 lig 2 kupa maçında mağlubiyet yüzü görmedi.

Öte yandan Beşiktaş maçı hazırlıklarına devam eden Gençlerbirliği günü tek çalışma ile tamamladı. Teknik direktör İrfan Buz yönetiminde gerçekleştirilen çalışma bir buçuk saat sürerken antrenmana hafif sakatlıkları bulunan kaleci Ramazan, Petrovic ve Tomic katılmadı.

Antrenman teknik direktör İrfan Buz’un kısa bir süre saha içerisinde oyuncularıyla görüşme yapmasının ardından top kontrol pas çalışmasıyla başladı. Daha sonra takımı ikiye ayıran Buz, as kadro ile Beşiktaş maçında uygulayacağı defan organizasyonunun taktik çalışmasını yaptı. Diğer grup ise yardımcı antrenör eşliğinde çalışmasını sürdürdü. Daha sonra takımın tamamının katıldığı orta şut çalışmasına geçildi. Günün tek çalışması yarı sahada üç takım halinde yapılan çift kale maç ile sonra erdi.

Antrenman sonrası futbolculardan Hakan Aslantaş ile Berat Tosun açıklamalarda bulundu. Takımın tecrübeli ismi Hakan Aslantaş, kedi sahalarında ki iyi oyunu Beşiktaş maçına da yansıtmak istediklerini ifade ederek, "İkinci devre Beşiktaş maçıyla başlıyor. Kamp döneminin iyi geçirdiğimizi düşünüyorum iyi çalıştık. Takım olarak iyi durumdayız bunu sürdürmek istiyoruz. Genç ve dinamik bir takımız. Rakibimiz de çok iyi ve forveti güçlü bir takım. Ankara’da oynadığımız maçlarda mağlup olamadık. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve iyi çalıştıklarını kaydeden Berat Tosun ise "Kendi evimizde kazanmaya alıştık. Özellikle kaybetmiyoruz. Beşiktaş güçlü bir takip. Daha iyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz üç puan." dedi.