Gençlerbirliği’nin genç yeteneklerinin ‘Sporda tribün terörü istemiyoruz’ çağrısına abilerinden ve hocalarından destek geldi.

Türk sporunun kronik sorunu haline gelen tribün terörüne bir tepkide Gençlerbirliği’nin genç yeteneklerinden geldi. Son olarak Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasında kendisini gösteren bu soruna duyarlılık gösteren Gençlerbirliği’nin geleceği genç futbolcular A Takımı idmanına ‘Sporda tribün terörü istemiyoruz’ pankartı ile geldiler. Tribün mağduru minik Fenerbahçeli Berkay Çoban’a destek olmak için, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’in destekleriyle genç yetenekler seslerini duyurmaya çalıştılar.

Antrenman sahasında bir yumak oluşturan Gençlerbirliği futbolcuları, Mehmet Özdilek ve alt yapı oyuncuları minik taraftar Berkay Çoban’nın da yer aldığı ‘Sporda tribün terörü istemiyoruz’ pankartı açtı. Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan, Mehmet Özdilek, "Maç sonundaki süreçte de ifade ettik. Çocuğun olduğu yerde sevgi olmalı, hoşgörü olmalı." diyerek şunları söyledi:

"Özellikle çok yoğun bir eğitim sürecinden geçen çocukların sosyalleşmesi adına hafta sonundaki her türlü aktivitenin çok önemli olduğunu bilen babalardan biriyim. Dolayısıyla insanlar çocuklarını stada gelirken güvenli bir şekilde getirmeleri, güvenli şekilde seyretmeleri, orada forma renk ayrımı olmadan spor sevgisini bu çocuklara aktarabilmek çok önemli. Onun için böyle bir organizasyon yaptık. Bu vesileyle sana da teşekkür ediyorum. Çocuğun olduğu yerde şiddeti konuşmanın bir anlamı yok. Bence hayatı, bu ülkenin geleceğini bu gençlere bırakacaksak onlara daha sağlıklı daha güzel ortamlarda gelecekler hazırlamalıyız. Onun başlangıç noktası da bu yaşlardaki çocuklara doğru eğitimi verebilmek diye düşünüyorum. Kolay değil ama ümit ediyorum son olur."

Gençlerbirliği’nin genç oyuncularından Ahmet Oğuz ise yaptığı açıklamada, "Şiddeti maç olarak görmeyelim dışarısı da var onun. Her yerde şiddete hayır diyelim. Bu arkadaşlar şiddete hayır demek için böyle bir organizasyon gerçekleştirmişler. Kayseri’deki olaylar görmek istemediğimiz şeyler. İnşallah ilerleyen zamanlarda sadece futbolu izleriz, şiddeti göstermeden. Bunu bir hobi olarak düşünmek lazım. Taraftarlık şiddetle olan bir gösterge değil. Hep birlikte izleyelim. İki takımın taraftarı bir arada olsun. Derbilerde karşı takımın taraftarı gelmiyor, gerçekten beni çok üzüyor. Atışacaklar ama şiddet olmayacak işin içinde." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Gençlerbirliği'nin geleceği futbolcular sahada hep birlikte 'Sporda tribün terörü istemiyoruz' diyerek haykırdı. Minik futbolculardan, Hasan Alp Birken, Ahmet Arda Tuzcu ve Batuhan Özdemir konuyla ilgili mesajlar verdi.