Belçika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gent şehri tarihinde ilk kez süper lig şampiyonu çıkardı. Ghelamco Arena'da dün gece oynanan karşılaşmada Standard Liège takımını 2-0 mağlup ettiği 'AA Gent' takımı şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

Şampiyonluk kupasını kaldıran oyunculardan Hannes Van der Bruggen, "11 yıldır bu takımda oynuyorum. Hayatımda ilk kez böyle bir coşku yaşıyorum." dedi. Lasse Nielsen ise "Bir numarayız. Bunu en güzel şekilde kutlamak istiyoruz, kimse beklemiyordu bunu." şeklinde konuştu.

"Tarih yazdık" diyen Kenny Saief, takımdaki ilk yılında şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

AA GENT Başkanı Ivan De Witte da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yaşadığı mutluluğu kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getirdi

Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ise bu başarının Gent'teki Türk toplumunu da mutlu ettiğini belirterek, "Bugün burada bu sevinci yaşamak spordan sorumlu başkan yardımcısı olarak benim için ayrı bir gurur. Bu mutluluğu tüm toplumla birlikte yaşamak istiyoruz. Gent takımı yerel yönetimle iç içe geçmiş bir takım. bundan dolayıda çok memnunum ve çok mutluyum." ifadelerini kullandı.