Gezer, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde düzenlenen Sporda şiddet, medya ve hakemlerimiz adlı söyleşide ilköğretim öğrencileriyle buluştu. İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ve Fatih İlköğretim Okulu tarafından organize edilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilere futbolun güzel ve kötü yanlarının sinevizyon eşliğinde izletildiği söyleşide konuşan Gezer, Türk sporunun her zaman güzel yanlarıyla anılmasını istediklerini söyledi. Türkiye'de zaman zaman istenmeyen hadiselerin yaşandığını kaydeden Gezer, bunun gençler sayesinde engellenebileceğini vurguladı. Olaylı Diyarbakırspor-Bursaspor maçını değerlendiren Gezer, konunun medyaya daha duyarlı lanse edilmesi gerektiğini ifade etti. Türk futbolunun marka değerinin yükselmesi için gayret gösterdiklerini belirten Gezer şunları söyledi: "Bir Diyarbakır-Bursaspor maçı yaşadık.

Bunun öncesi var, Bursaspor-Diyarbakırspor müsabakası var. Ben inanıyorum ki, bu müsabakada olan olaylar yanlıştır. Ama bunları daha duyarlı şekilde basına lanse etsek, herhalde bu maç bu kadar kötü bir şekilde oynanmazdı, oynanamadı zaten. Şimdi Türkiye ne kazandı? Biz diyoruz ki, marka değerimiz yükselsin. Turkcell Süper Ligi Avrupa'da, dünyada izlenen bir lig olsun. Yani medya bazı şeyleri öyle bir körüklüyor ki, bir şeyleri bilerek konuşmuyoruz." Spor programlarında hakem hatalarını değerlendiren yorumcularına da seslenen Gezer, asla eleştirilere kapalı olmadıklarını vurguladı. Ancak eleştirileri yapan yorumcuları daha dikkatli olmaya çağıran Gezer sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyonlarda kameralar önünde önden al, yandan al geriden al, hep böyle yorumlar yaparak bizlere hakem camiasına çok ağır eleştirilerde bulunuyorlar. Ki biz hakem camiası olarak eleştirilere asla karşı değiliz. Ne diyoruz biz, kişilik haklarımızı zedelemesinler, aslı astarı olmayan şeyleri söylemesinler.

Bunun yanında ne diyoruz, ya alın görüntüyü bir iki defa seyredin kararınızı verin. 10 defa izliyorsunuz, sağdan bak, soldan bak ortadan bak e bizim bir tane gözümüz var. Bir bakıyorsunuz bu hafta bu pozisyon böyledir diyorlar. Bir sonraki hafta aynı pozisyonu farklı şekilde değerlendiriyorlar. E bu sefer ben ikilemde kalıyorum. Diyorum ki 'ya niye böyle diyorlar.' Bir pozisyona geçen hafta böyle dedi, bu hafta farklı yorum yapıyor. Eleştiriyi yaparken insanların biraz duyarlı olması lazım. Nihayetinde biz de insanız, biz de bu camianın insanıyız, biz de spora katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Siz de müsabakaları seyrederek katkı veriyorsunuz. Çünkü futbol hakem hatalarıyla güzeldir." Öğrencilerin futbola ilişkin sorularını da cevaplandıran Gezer, bir öğrencinin kulüplerin alt yapıya neden önem vermediklerine ilişkin yönelttiği bir soruya, "Özellikle spor dalında günlük başarılar bizim için çok önemli. Yani o gün bu müsabakayı 'kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım' dersek o bizim için kar diyoruz. Ama daha sonrasına bakıyoruz, kulüplerimizin geneli borç batağı içerisinde. Bu neden oluyor, kendi öz çocuğunu yetiştiremediği için" cevabını verdi. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetecek olan Cüneyt Çakır'ı da kutlayan Gezer, Türk hakemlerinin ise Avrupa yolculuğuna eşit başlamadığını dile getirdi. Avrupa'da hakemlik noktasında lobi faaliyetleri yürütülmesi gerektiğine işaret eden Gezer sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah bu sene Cüneyt çakır kardeşimiz Şampiyonlar Ligi maçlarını yönetecek. Bu kardeşimiz çok zor olan bir işi başardı. Ama şu var, her işte olduğu gibi Avrupa'da da hakemlikte lobi faaliyetimizin olması lazım, hakemlerimizin elinden tutulması lazım. Şimdi şöyle bir örnek vereyim.

Hakemlikte 4 kategori var. Şimdi bir Türk hakemi Avrupa'ya gitse dördüncü kategoriden başlıyor. Yani en son kategoriden başlıyor. Ama bir İngiliz, bir Fransız, bir Alman, bir İspanyol, bir İtalyan hakem üçüncü kategoriden başlıyor. Aynı şartlar altında başlamıyoruz, eşit şartlar altında hakemlerimiz Avrupa'da güreşmiyorlar. Ve izliyorsunuz, şampiyonlar ligi maçlarını da izliyorsunuz, UEFA kupası maçlarını da izliyorsunuz. İzlediğiniz zaman şöyle bir dikkat edin, Türkiye'deki hakemlerden az mı hata yapıyorlar, yoksa daha mı fazla hata yapıyorlar? Bunu çok dikkatli izlemenizi istiyorum."