FIVB 2015 Kadınlar Dünya Şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Giovanni Caprara, bu takımın antrenörü olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

2015 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda elde edilen şampiyonluğun ardından Eczacıbaşı VitrA, medyayla buluştu. Eczacıbaşı VitrA'nın antrenörü Giovanni Caprara da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Oyuncuların hepsinin işlerini en iyi şekilde yaptığını belirten İtalyan çalıştırıcı, "Harika bir sezondu. Oyuncularımızın hepsi işlerini güzel şekilde yaptı. Tabii ki bu takımın antrenörü olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.

Gelecek sezon da her zamanki gibi kendilerini geliştirerek ilerlemeyi amaçladıklarını kaydeden Caprara, bu sezon en üzüldüğü maçın ise Voleybol Bayanlar 1. Lig play off mücadelesinde Fenerbahçe ile yaptıkları ilk maç olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki voleybol ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Caprara, "Türk voleybolu her zaman gelişen ve ilerleyen bir branş olduğu için iyi olduğunu düşünüyorum. Türk voleybolcular daha iyilerini yapabilirler." dedi.

İtalyan çalıştırıcı oyuncuları Gözde Yılmaz ve Dilara Bağcı ile ilgili bir soru üzerine ise "Güçlü oyuncular ile oynuyoruz. Biz bu güçlü oyuncular ile oynarken onların yükselmesi güzel tabi ki." cevabını verdi.