CEV Denizbank Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ndeki Türk derbisinde kazanan Fenerbahçe Grundig'i 3-1 mağlup eden VakıfBank oldu. Rövanş mücadelesi aynı salonda Fenerbahçe Grundig'in ev sahipliğinde 12 Mart Perşembe günü yapılacak.

Oynanan zorlu mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Bu akşam sadece küçük bir adım attık. Önümüzdeki hafta yine kazanmak zorundayız. Elbette iyi bir iş çıkardığımız ve kazandığımız için mutluyuz ancak şu anda kutlama zamanı değil. Haftaya yeniden çok zor bir maç bizi bekliyor. O maçta farklı senaryolar ortaya çıkabilir. Fenerbahçe ev sahibi avantajına da sahip olacak. Rakibimize karşı sert ve bir o kadar da rahat oynamalıyız." dedi.

Dün babasını kaybeden ve bugün sahada yer alan Güldeniz Önal’a ayrı bir parantez açan Giovanni Guidetti, "Takımın onun etrafında kenetlendiğini görmek çok güzel. Takım halinde siyah forma giyerek onun acısını paylaştık. Güldeniz’i çok seviyoruz, o da acısına rağmen takımını yalnız bırakmayarak takımını ve işini ne kadar sevdiğini gösterdi. Zor bir akşamda ayakta kalmayı başardı." diye konuştu.

Maçın etkili isimlerinden Robin de Kruijf ise yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibi mağlup etmek elbette çok güzel ancak işimiz henüz bitmedi. Önümüzdeki hafta da kazanmak zorundayız. Bugün iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Yalnızca üçüncü sette daha agresif olmamız gerekiyordu. Umarım haftaya da kazanarak Polonya’ya giden taraf biz oluruz." dedi.