2015-2016 sezonunda Yakın Doğu Üniversitesi adı ile Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden kadın basketbol takımının adı Girne Üniversitesi oldu.
2014-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde verdiği mücadele ve yükselme grubunda aldığı başarılı sonuçların ardından 2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynamaya hak kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde verdiği mücadeleye 2016-2017 sezonunda Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı adı ile devam edecek.
“MÜCADELEMİZE YENİ İSMİMİZ VE YENİ KADROMUZLA DEVAM EDECEĞİZ”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Kulübü Başkanı Özgü Bayraktar, isim değişikliği ile beraber yeni bir yapılanmaya girdiklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz sezonlarda Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı adı ile verdiğimiz; önce İkinci Lig’den Süper Lig’e yükseldiğimiz, 2015-2016 sezonunda ise dünyanın en zorlu liglerinden Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde verdiğimiz değerli bir mücadelemiz oldu. Bu mücadelemize Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı adı ile devam edeceğiz. Yeni bir yapılanma içerisindeyiz, takımı yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek adına transferlerimizi yapıyoruz. Hedeflerimizi belirledik ve her zamanki gibi hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız. Yeni oluşturacağımız kadromuz ve yeni ismimiz ile Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde ses getireceğiz. Mücadelemiz, güçlü bir kadro, yeni ismimiz ve en önemlisi bir eğitim kurumu olmamızın sağladığı misyon ve vizyon ile devam edecek” dedi.