GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı 97-81 mağlup eden Royal Halı Gaziantep'in başantrenörü Stefanos Dedas, geçen senenin şampiyonu olan bir takıma karşı alınan galibiyetten memnun olduğunu söyledi.

Dedas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok iyi bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Geçen senenin şampiyonluğunu kazanmış bir takıma karşı galip gelmenin önemli olduğunu belirten Dedas, "40 dakika boyunca boş alanı bulup, boş şutları değerlendirdiğimiz için hücumda çok iyi durumdaydık. Takımın ofansif anlamdaki gücünden inanılmaz memnunum. Taraftarlarımızı heyecanlandıracak bir maç oldu. Bundan sonraki maçlara onları davet ediyorum. Onlarsız kazanamayız. O nedenle özellikle gelip bizi izleyen taraftara çok teşekkür ediyorum" dedi.

- Pınar Karşıyaka cephesi

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise ilk bölümlerin çekişmeli geçtiğini ancak sonlara doğru savunma yapamadıklarını kaydetti.

Son beş dakikada pota dibindeki atışları kaçırmanın ve istedikleri savunmayı yapamamanın maçın kaderini belirlediğini aktaran Sarıca, şöyle konuştu:

"Maçın içinde her türlü müdafaayı denedik ama maalesef bugün savunma yaptığımızı söyleyemem. Çeşitli zamanlarda alan ya da adam adama müdafaayı denedik ama hiç birini yapamadık. Royal Halı Gaziantep, çok iyi şut yüzdeleriyle oynadı. Zaten maçı kazanmasını etkileyen en büyük faktör buydu. Böyle oynadıkları gün herkesi yenerler. Bize gelince, üzerimizde ölü toprağı olduğu bir gerçek. Özellikle maçın son beş dakikasında kolay pozisyonları atamayınca demoralize olduk. Maalesef sonuca ulaşamadık. Daha iyi çalışıp, sezon sonunda play-off'a en iyi yerden girmek için elimizden geleni yapacağız."