Beşiktaş’lı milli futbolcu Gökhan Töre’nin de silahla yaralandığı olayın faili olduğu iddiasıyla yakalanan sanık tutuklandı. Mahkeme başkanı, sanığa hakkındaki suçlamayı hatırlatırken ‘yaralananlardan biri topçu olduğu için biraz medyatik olmuş’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl bir barda çıkan silahlı kavgada Gökhan Töre’nin de yaralandığı olayın firari sanığı Korhan Bahadır, yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye getirilen firari sanık Bahadır olayla ilgili davanın görüldüğü mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar sanık Bahadır’a hakkındaki suçlamayı hatırlattı. Barda çıkan tartışmada havaya ateş edildiğini, 6 kişinin yaralandığını ifade eden Başkan Canel, “Yaralananlardan biri topçu olduğu için biraz medyatik olmuş.” ifadesini kullandı. Olayda kullanılan silahı polise götürüp teslim eden ve ateş edenin kendisi olduğunu söyleyen Hasan Kutlu hakkında yalan beyandan dava açıldığını belirten Başkan Rüzgar, sanığa suçlama karşısında ne diyeceğini sordu.

Söz konusu bara eylenmeye gittiğini belirten Bahadır, yanında bir arkadaşının daha bulunduğunu söyledi. Bir süre sonra barda patırdı koptuğunu herkesin koşmaya başladığını, kendisinin de koşarak dışarı çıktığını ve aracına binerek ayrıldığını söyledi.

Hiç kimseyle tartışmadığını, görüşmediğini ifade eden Bahadır, yanında silah da bulunmadığını ileri sürdü. Ateş eden kişinin kendisi olmadığını iddia eden Bahadır, başka birinden alacağını tahsil etmek için zorla alıkoymak suçundan kesinleşmiş 5 yıl 2 ay hapis cezası olduğu için kaçtığını ve teslim olmadığını kaydetti.

Mahkeme başkanının dosyadaki diğer ifadelerde ateş edenin kendisi olduğu yönünde ifadeler bulunduğunu sorması üzerine sanık Bahadır, “Yok öyle bir şey.” cevabını verdi. Ateş edeni görüp görmediği sorulan sanık, kalabalık olduğu için görmediğini ifade etti. Sanık Bahadır, “Hasan Kutlu’yu da ben göndermedim, kendi işgüzarlığı. Şoförüm de değil memleketten tanırım.” dedi.

Duruşma savcısı, sanığın şu ana kadar kaçmış olmasının serbest bırakılması durumunda da kaçacağını gösterdiği için tutuklanmasını talep etti.

Bahadır’ın avukatı Ömer Yeşilyurt, ateş edenin müvekkili olduğuna dair hiçbir delil bulunmadığını iddia etti. Basında yer alan görüntülerde bir kişinin silahla görüldüğünü, bu kişinin müvekkili olmadığını savunan Yeşilyurt, suçu işleyen kişi olsa bile olası kastın bulunmadığını ileri sürdü. Havaya ateş etmenin olası kast olarak değerlendirilemeyeceğini ileri süren Yeşilyurt, müvekkilinin başka suçtan da kesinleşmiş cezası bulunduğu için kaçma ihtimalinin bulunmadığını, bu nedenle tutuksuz yargılanmasını istedi.

Mahkeme, sanığın tutuklanmasına karar verdi.

21 Nisan 2014’te meydana gelen olayda bir barda havaya ateş edilmesi nedeniyle 6 kişi yaralanmıştı. Olayda yaralananlardan biri de Beşitaşlı milli futbolcu Gökhan Töre’ydi. Olay nedeniyle Hasan Kutlu ve Korhan Bahadır hakkında dava açılmıştı. Kutlu’nun yargılanması devam ederken Korhan Bahadır firar etmişti.