Şişli'de bir barda kız arkadaşıyla tartışıp havaya ateş ederek mekanda bulunan Beşiktaş'lı milli futbolcu Gökhan Töre ile birlikte 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Korhan B., 14 ay sonra yakalanarak adliyeye sevk edildi.

21 Nisan 2014'te bir barda milli futbolcu Gökhan Töre'nin de aralarında bulunan 6 kişi, havaya açılan ateş sonucu yaralanmışlardı. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma açılmıştı. Yapılan araştırma ve incelenen güvenlik kamera kayıtlarının ardından bir kişinin masada bulunan kız arkadaşı ile tartıştıktan sonra havaya 3 el ateş ettiği ve mermilerin parçalanması sonucu 6 kişinin yaralandığı belirlendi.

Olayın ardından polis, 5 kişiyi de gözaltına almıştı. Daha sonra ateş eden kişinin Korhan B.(40) olduğunun belirlenmesi üzerine şüpheli hakkında 'Olası kasıtla adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkeme, sanık Korhan B. firarda olduğu için hakkında arama kararı çıkarmıştı.

Yaklaşık 14 aydır aranan Korhan B.'nin Nispetiye Caddesi'nde bir otoparkta olduğunu belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, dün akşam saatlerinde otoparka baskın düzenledi. Yapılan baskında yakalanarak gözaltına alınan Korhan B., geceyi de Asayiş Şube Müdürlüğü'nde geçirdi. İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve ateş ettiğini kabul etmeyen Korhan B., bugün saat 13.00'te hakkındaki arama kararı nedeniyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Korhan B., Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkartılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Milli futbolcu Gökhan Töre'yi şahsen tanımadığını belirten Korhan B., suçsuz olduğunu söyledi. "Ateş etmediniz mi?" şeklindeki soruya "Etmedim." diye cevap veren Korhan B., "Karanlıktı. Ateş edeni de görmedim." diye konuştu.