Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yabancı kontenjanıyla ilgili kararın 4 yıl için kabul edildiğini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de yabancı futbolcu kararının bütün kulüplerin anlaşmasıyla kabul edildiğini belirtti.

Antalya'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada yabancı kuralının 4 yıl geçerli olacağı açıklandı. Balıkesirspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Trabzonspor'un mazeret bildirerek temsilci göndermediği toplantıda Süper Lig temsilcilerinin başkan ve yöneticileri hazır bulundu.

Toplantı sonunda açıklama yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yabancı kuralı bütün kulüplerin anlaşmasıyla kabul edilmiştir. Üç sene sonra oturacağız ve kararının uzatılıp uzatılmaması konusunda karar vereceğiz. Türk futbolu için hayırlı olsun." diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise "Yabancı konusundan detayları değerlendirmek ve ilk yarı analizi yapmak için toplandık. Ayrıca Hüsnü Güreli mali yapıyla ilgili bir sunum yaptı. Bunlarla ilgili yakın bir zamanda sizleri bilgilendireceğiz. Çok önemli kararlar alıyoruz. Tüm kulüpler bir arada, tartışıyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu yabancı kararı 4 yıl için kabul edildi. 3. yıl değerlendirilip, 4. yıldan sonrası için bir karar alacağız. Bu karar, 2020'ye kadar Kulüpler Birliği ve TFF tarafından değiştirilmeyecek." ifadelerini kullandı.