İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımı, aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekerken savunmadaki oyunuyla önemli katkı sağlayan Evren Uyanık da azmi ve kararlılığıyla yaşam dersi veriyor. Doğuştan bedensel engelli olmasına rağmen tıpkı babası, eski gol kralı Nail Uyanık gibi futbol topuna sevdalanan Evren, bugün ampute futbolun önemli yetenekleri arasına girmeyi başardı.

Babası, yeşil sahalarda fırtına gibi esen bir futbolcuydu. Nail Uyanık, Bucaspor formasıyla iki sezon üst üste gol krallığı yaşamış, İzmir futbolunun bir dönemine damgasını vurmuştu. Genlerine işleyen o futbol ateşi, oğlu Evren’e de sirayet etti. Doğuştan bedensel engelli olmasına rağmen o da babası gibi futbol topunun peşinden koşmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı’nda oynayan Uyanık, zirveyi zorlayan ekibin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Takımının başarısı için her şeyini ortaya koyan Evren, futbolla yatıp futbolla kalkıyor.

Ampute futbola başladığı Altay’da üç sezon başarıyla görev yapan, 2011-2012’de Pendik Engelliler’e transfer olan deneyimli oyuncu, üç yıldır İzmir Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için ter döküyor. Aynı zamanda müzisyenlik de yapan usta oyuncu, futbola aşk derecesinde bağlı olduğunu söyleyerek, “Futbol, bana ailemden kalan bir miras. Babamın Buca İlçe Stadı’ndaki maçlarını izleyerek başlayan bu sevgim, beni de eninde sonunda yeşil sahalara kadar taşıdı.” diyor. Eşinin çok büyük desteğini gördüğünü sözlerine ekleyen, Lacivert-Beyazlı ekibin kaptanı, “Ampute futbolu, ülkemizde özellikle son dönemde yaygınlaştı. Gerçekten çok yetenekli futbolcular var. Bu kadar popüler olmasında, Dünya şampiyonasında alınan üçüncülüğün de etkisi oldu. Yine siyasilerin ampute takımlarıyla maç yapması da gündeme gelmemizde önemli rol oynadı ancak tüm maçlarımızın naklen verileceği bir sistem yaratılsa her şey çok daha güzel olacak.” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı’yla geçen sezon çok istemelerine rağmen şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten deneyimli futbolcu, “Bu yıl hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Bu amaç doğrultusunda futbolcu arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamladık. Play-off’ta da ilk ikiye girerek Süper Lig’e yükselmek ve İzmir'i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.” dedi.

Sadece futbolla ilgilenmediğini, engelli vatandaşlara ulaşmak için de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Evren Uyanık, şöyle devam etti: “Engelli gençlerimizi topluma kazandırmak, en önemli amaçlarımızdan biri. Geçmişte bizlerin yaşadığı imkansızlıkları gelecek nesillerin yaşamaması için çaba gösteriyoruz. Sadece İzmir değil, Ege Bölgesi'yle ilgili de projeler üretiyoruz. Ampute futbolunun tanınırlığı, şu an bizler için kolaylık sağlıyor. Engelli vatandaşlarımızın evlerden dışarıya çıkması ve aktif bir şekilde sosyalleşmeleri, bizim için en büyük mutluluk kaynağı.”