Gençlerbirliği’nde ligin 2. haftasında görevden alınan teknik direktör Mustafa Kaplan, daha sonra göreve getirilip uzaklaştırılan İrfan Buz’un yerine futbol takımına geçici hocalık yaptı.

Gençlerbirliği’nde bu sezon yaşanan hoca değişiklikleri ilginç olayların yaşanmasına neden oldu. Başkent ekibi 2014-2015 sezonuna Mustafa Kaplan ile başlamış ancak ligin 2. haftasında alınan Bursaspor mağlubiyeti sonrası İlhan Cavcav, Mustafa Kaplan’ın görevine son vererek yerine İrfan Buz’u takımın başına getirmişti. Geçen süre zarfında ligin ilk yarısında Buz, başarılı bir performans sergilemiş, ancak ikinci yarının başlamasıyla alınan 4 mağlubiyetin faturası kendisine kesilerek İlhan Cavcav’ın kararıyla görevden alınmıştı.

Yaşanan bu süreç sonrası yeni hoca arayışlarına giren kulüpte dün yapılan antrenmanda ilginç bir karara imza atıldı. Mustafa Kaplan, takımdan gönderilmesinin ardından kendisinin yerine takımın başına gelen İrfan Buz'un da görevine son verilince tekrar soluğu Ankara Beştepe'deki İlhan Cavcav Tesisleri'nde aldı. Dün yapılan çalışmada takımın başında sahaya çıkan Mustafa Kaplan için nöbetçi hoca tabirleri kullanılmaya başlandı.

Gençlerbirliği teknik direktörlüğü sonrası Mustafa Kaplan, Ankaragücü’nde görev yapması nedeniyle bu sezon bir başka takımda görev alamayacak. Bu nedenle Mustafa Kaplan’ın Gençlerbirliği’ndeki nöbetçi hocalığı sadece bir gün sürdü. Kulüpten yapılan açıklamada takımın başına teknik direktör Mesut Bakkal’ın getirildiği açıklanmıştı.