Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın, GAP Görme Engelliler Okulu ile sürdürdüğü 'İletişim Engel Tanımaz' adlı sosyal sorumluluk projesinde, Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri, GAP Görme Engelliler Okulu’na giderek ev sahibi öğrencilerle goalball oynadı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, "Öğrencilerimiz oyunda gözlerini kapattıklarında, görme engelli oyuncularla aralarında hiçbir farkın olmadığını gördüler. Bu da görme engelli öğrencilerin ne kadar başarılı olduğunu, görme engellerine karşın fiziksel aktivite açısından hiçbir kayıplarının olmadığını ortaya koydu. Bu gibi somut uygulamalara çok önem veriyoruz. Engelli bireyleri toplumla kaynaştırmak için herkese görev düşüyor. Toplum engellilerle ne kadar çok empati kurarsa, yaşadıkları zorluklar ve engeller o kadar azalır. Öğrencilerimizin engellileri anlama konusunda gösterdiği duyarlılığı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Etkinliklerin her iki okul için de güzel geçtiğini ifade eden GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, "Goalball uzun yıllardan beri görme engelli bireylerin oynadığı bir salon oyunudur. Öğrencilerimizle birlikte oynayan GAP Görme Engelliler Okulu öğrencileri etkinlik boyunca eğlenceli zaman geçirdi. Her iki okul arasındaki yakınlaşma ve öğrenciler arasındaki arkadaşlık duyguları da gelişti. Etkinliklerimiz ikinci yarıyılda da devam edecektir." dedi.