Türkiye’nin en köklü kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü, 90. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Güzelyalı sahilinde başlayan kutlamalar, İzmir sahilindeki meşale ve havai fişek gösterileri ile son buldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de kutlamalarda Göztepe’yi yalnız bırakmadı.

Kısa bir aradan sonra PTT Birinci Lig’e tekrar yükselen Göztepe Spor Kulübü, 90. senesini görkemli bir şekilde kutladı. Göztepe Spor Kulübü, taraftar grupları ve Konak Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. 90. yıl kutlamalarına Göztepe Spor Kulübü yönetimi kiraladığı tekne ile katıldı. Göztepe Spor Kulübü başkanı Mehmet Sepil, tüm yöneticileri, teknik direktör ve Göztepe’nin 90 yıllık tarihinde önemli başarılara imza atmış efsane futbolcuları Nevzat Güzelırmak, Cenap Öztezel, Halil Kiraz, Ertan Öznur, Nihat Yayöz, Mehmet Işıkal, Mehmet Aydın, Fevzi Zemzem, Ceyhan Yazar, Özer Yurteri, Cudi Vergili, Ulvi Derin, Mehmet Türken ve efsane takımın antrenörleri Ahmet Cücen ile Bülent Eken de kutlamalarda hazır bulundu.

Teknede verilen yemekte birbirinden önemli misafirler de yer aldı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kutlamalarda Göztepe’yi yalnız bırakmadı. Meşale şovu Göztepe tarihinde önemli zaferlere imza atmış efsane kadronun yaktığı ilk meşale ile başladı.

Kutlamalarda konuşan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, "Bizler için çok önemli bir gün. 90. yılımızı kutladığımız bugünde İzmir’le kucaklaştık. Bu gece İzmir’de hep beraberiz, kutlamalarımızda taraftarlarımızla beraber olmak bizler için önemli. Son 10 yılda başlayan bu kutlamalarda onları yalnız bırakmak istemedik. Göztepe Spor Kulübü’nün 90. yılı kutlu olsun." dedi.

Göztepe Kulübü’nü 1989-1990 yılları arasında çalıştıran Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise kutlamalarda, "Öncelikle Mehmet Sepil nezdinde tüm Göztepe camiasını bu yıl kazandıkları şampiyonluktan dolayı tebrik ediyorum. Başta Göztepe olmak üzere İzmir kulüplerinin Süper Lig’de yer almasını canı gönülden istiyorum. 90 yıllık tarihinde birçok başarıya imza atan Göztepe Spor Kulübü’nün Süper Lig’e yükseleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.