TFF 1. Lig’in 5. haftasında oynanan Ege derbisinde Manisaspor, sahasında Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından teknik adamlar mücadeleyi değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Koray Palaz, ilk yarıda iyi bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, ikinci yarıda bu oyunu sürdüremediklerini söyledi. Palaz, “Bugün oyunun özellikle ilk yarısında doğru bir futbol stratejisi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Özellikle rakibin kilit oyuncularını topla buluşturmayıp onların oyun stratejilerini engellemeye çalıştık. Bunun da ilk yarıda doğru defansif oyun anlayışıyla karşılığını aldığımızı düşünüyorum. İlk yarıda çok fazla üretken olamadık. İlk yarıya doğru bir kurgu içerisinde başladık. Gol yemedik. İlk yarıda ne kadar doğru şeyler yaptıysak, ikinci yarıda o kadar çok yanlışlarımız oldu. Bunun karşılığında da Göztepe takımı 3 gol buldu. Göztepe takımını tebrik ediyorum. Her iki kulübün geçmişten bu yana güzel ilişkileri var. Bu ilişkiler zedelenmedi” dedi.
Takımın başına geldiği 3 haftadan bu yana her maçta Manisaspor’un kalesinde 3’er gol gördüğüyle ilgili soruyu yanıtlayan Palaz, “Bizim şunu kabul etmemiz gerekiyor. Bu ligin formatında genelde önde çabuk oyuncular tercih ediliyor. Biz buna oyun mantalitemizde karşılık veremiyoruz. Geldiğimiz günden beri 3’er tane gol yedik. Bununla ilgili önlemler alıyoruz. Bunun karşılığını ilk yarıda aldık ama ikinci yarıda yapamadık. Ciddi efor sarf ediyorlar. Mutlaka bunların karşılığını alacağız. İstediğimiz oyun mantalitesini sahaya yerleştirmek hemen olmuyor” şeklinde konuştu.
Okan Buruk: “İyi bir oyuncu grubuyla çalışıyorum”
Hedeflerinin üst sıralara tırmanmak ve orada tutunmak olduğunu kaydeden Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, “Bu maça çıkarken de bu hedefle çıktık. İlk yarının büyük bölümünde sıkıntı yaşadık. Saha içerisinde doğru yerleşimler yapamadık. Pozisyonlara girdik. Sol kanattan Halil’in kişisel becerileriyle rakip alana girdik. Rakibimizin uzun toplarla oynayacağını biliyorduk. Bunlara iyi cevap verdik. İkinci yarı soyunma odasında konuştuklarımız ve oyuncularımızın birinci golden sonraki rahatlıkları bizi farka götürdü. Benim için önemli olan 3-0’dan sonra oyuncularımın oyun disiplininden kopmamaları ve maça sarılmalarıydı. Bizim için önemli olan gol attıktan sonra da yememekti. Bu ciddiyetle oynadık. Hafta içinde kupada da 5-0’lık galibiyet almıştık. İyi bir oyuncu grubuyla çalışıyorum. Hepsine şans vermediğim için üzülüyorum. Keşke hepsini oynatabilsem ama ilerleyen zamanlarda diğer oyuncularımız da bize destek vereceklerdir” diye konuştu.
Averajla ligde liderlik koltuğuna oturduklarıyla ilgili soruya da yanıt veren Buruk, “Liderlik önemli, kazanmak daha önemli. Maç maç gideceğiz. Üst sıralarda olmayı istiyoruz. Her maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Göztepe ismini en yukarıda görmek bize onur veriyor. Taraftarımızı da mutlu ediyor. İlk 5 haftadaki başarı ve oynadığımız oyunun beğenilmesi bizim için çok önemli. Bugünkü mücadelemizi her hafta ortaya koymak zorundayız. İnşallah bu maçtan sonra taraftarımızın da sayısının artacağını düşünüyorum. Bu bizim oyunumuza çok etki ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir seyirci grubunun bir parçası olmak bizim için önemli bir değer” dedi.