PTT 1. Lig’in yeni ekiplerinden Göztepe’nin transferlerinden Benjamin Fuchs, dört yıldır Türkiye’de futbol oynadığını belirterek, “Göztepe’yi neden tercih ettiğimi soruyorlar. Göztepe, çok büyük bir camia. Burada ciddi bir vizyon ve çok önemli bir proje var. Ben de hem bu projenin hem de bu ailenin bir parçası olmak istiyorum.” dedi.

Erzurum kampında 1 Temmuz 2015'ten bu yana yoğun antrenman programıyla çalıştıklarını dile getiren Fuchs, “Takım olarak kaynaştık. Göztepe’nin çok ateşli taraftarları var. Taraftarların beklentilerinin farkındayız. Onların ateşini sahaya yansıtırsak bizi kimse tutamaz. Bu yıl çok iddialı bir Göztepe geliyor. Ligin başlamasını heyecanla bekliyoruz. Erzurum kampından bütün Göztepe ailesine selamlar gönderiyorum.” diye konuştu.

Benjamin Fuchs, Göztepe’nin bu sezonki ilk transferi. Torku Konyaspor'dan alınan sağ bek 32 yaşındaki Alman futbolcuyla üç yıllığına anlaşmaya varılmıştı. Almanya'da FC Nurnberg altyapısında yetiştikten sonra Türkiye'de iki yıl Manisaspor, bir yıl Torku Konyaspor formaları giyen Fuchs, Süper Lig'de 21 ve PTT 1. Lig'de 68 maça çıktı.