Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın gol silahı Burak Yılmaz, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu 5. maçında Hollanda ile oynayacakları maç öncesinde yaptığı açıklamada, "Hollanda'yı yenersek gruptan çıkarız." dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın bugün yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada sakatlık durumuyla ilgili bilgi de veren Burak Yılmaz, "Sakatlığım sağlık heyetinin tamamen kontrolü altında. Geldiğimden beri zaten takımdan ayrı çalıştım. Kendimi iyi hissediyorum. Hollanda maçı için sıkıntı olacağını düşünmüyorum." dedi.

Kendileri gibi Hollanda'nın da grup maçlarına kötü başladığını söyleyen Burak Yılmaz, "Kolay olmayacağını biliyoruz ama Hollanda'nın kötü başlamasını avantaja çevirip kazanmak istiyoruz. İki önemli oyuncuları yok; ancak futbolda dünyanın çok önemli ülkelerinden biri. Eski hocamız orada, onu da tanıyoruz o da bizi tanıyor. Avantajımız ilk defa Hollanda da kazanmak zorunda. Geçmiş maçlarda sadece her zaman Türkiye'nin kazanmak zorunda olduğu, Hollanda ise rahatlamış veya gruptan çıkmayı garantilemiş bir durumda maçlar oynadık. Onlar da biz de kazanmak istiyoruz. Biz bunu avantaja çevirmek istiyoruz." diye konuştu.

Hollanda'nın da gruptan çıkmak için kazanmak istediğini belirten Burak Yılmaz, "Onrların da bizden çekindiğini düşünüyorum. Bunu ukalalık olarak söylemiyorum, eski hocamız bizim ne kadar iyi oyuncu olduğumuzu biliyor." ifadelerini kullandı.

Hollanda'nın en önemli isimleri Robben ve Van Persie'nin yokluğunda Galatasaray'dan takım arkadaşı Wesley Sneijder'in rakibin en büyük kozu olacağını kaydeden Burak Yılmaz, "Sneijder'in kazanmak istiyoruz" sözleriyle ilgili de, "Takım içinde çok iyi arkadaşız, ama saha içinde arkadaş, ana baba yok. Sahada kazanmak için her şeyi yapacağız." diyerek iddialı konuştu.

Kart cezalısı olduğu için Hollanda maçında takımdaki yerini alamayacak olan Arda Turan'ın yokluğunun kendileri için eksiklik olacağını kaydeden Burak Yılmaz, "Her maçta görev almış, bizi ileri taşıyan çok büyük bir oyuncu. Kendini kanıtlamış ve takım için önemli bir eksik. Onu kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Ama yapacak bir şey yok." diye konuştu.

"GRUPTAN ÇIKMA ŞANSIMIZ ÇOK ZOR"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına iyi başlayamadıklarını da anlatan Burak Yılmaz gruptan çıkma şanslarıyla ilgili olarak yöneltilen soruya ise şöyle cevap verdi:

"Kötü başlangıcın nedeni de sezon başında olmasıydı. Her oyuncu 3-4 maç sonra kendini buluyor. Ligde de çok iyi bir yarış var ve bundan dolayı oyuncular konsantre olmuş durumda. Şimdi milli maç var ve milli takım formasıyla çıktığımız maçlar ayrı bir şeref. Gruptan çıkma şansımız çok zor. Ama Hollanda maçını kazanırsak gruptan çıkarız. Çünkü Hollanda galibiyeti özgüvenimizi tavan yaptıracaktır."

Büyük turnuvalarda oynayamamasının kariyeri için büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Burak Yılmaz, "Milli Takım'la büyük turnuvalarda gol atamamamın eksikliğini yaşıyorum. Milli takım formasıyla orada olmak bile bir şeref. Bazı arkadaşlarım o mücadeleyi yaptı. İnşallah ben de büyük turnuvalarda oynarım." diyerek sözlerini bitirdi.