Fatih Terim ile yollarını ayıran Galatasaray'ın, teknik direktörlük için görüşmek üzere davet ettiği Roberto Mancini, İstanbul'a geldi. Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından Mancini ismi sarı-kırmızılı yönetimin gündemininilk sırasındaydı.

Ancak İtalya'daki ilk görüşmede başarılı teknik adamın, yardımcıları ile birlikte istediği yıllık 8 milyon euro sarı-kırmızılı kulüp tarafından fazla bulunmuştu. Ardından diğeralternatifler üzerinde duran Galatasaray, yeniden Mancini'ye döndü. 48 yaşındaki çalıştırıcı, indirime gitti ve görüşmeler hızlandı. 3 yıllık sözleşme isteyen Mancini, Galatasaray'dan yılda 3.5 milyon euro almayı kabul etti.

Kontratında başarı primleri, lig ve kupa gelirlerinin yanısıra kademeli olarak Şampiyonlar Ligi bonusları da bulunan italyan teknik adam başkan Ünal Aysal ile son görüşmeyi gerçekleştirecek. Aysal'ın teknik direktör listesinde ilk sırada yer alan Mancini, görüşmenin olumlu geçmesi halinde Galatasaray ile sözleşme imzalayacak. Öte yandan Bielsa ile de temaslarını yurtdışında sürdüren Galatasaray Yönetimi, Mancini'yealternatif olarak Arjantinli teknik adamı düşünüyor. Mancini'de sorun çıkması halinde Galatasaray, Bielsa'ya yönelecek.

Bu arada iki teknik adamın da alacakları ücret için banka teminatı istemesi, aynı zamanda Galatasaray'ın borsada işlem görmesinden dolayı resmi açıklamanın bu hafta içinde yapılması bekleniyor.