VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, 3-0 kazandıkları Fenerbahçe Grundig mücadelesi sonrası, “Fenerbahçe bizim bu kadar iyi oynayacağımızı beklemiyordu. Onlara çok zorluk çıkardık. Oyunumuza çözüm bulamadılar” dedi.
CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank, Fenerbahçe Grundig’i 3-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Mücadele sonrası her iki takımın antrenörü açıklamalarda bulundu. Bu tip maçlarda her şeyin olabileceğini ifade eden VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Bence benim oyuncularım harika bir motivasyonla mükemmel bir maç çıkardı. Fenerbahçe bizim bu kadar iyi oynayacağımızı beklemiyordu. Onlara çok zorluk çıkardık. Bizim oyunumuza çözüm bulamadılar. Yaptığımız değişikliklerde şanslıydım. Yaptığım her değişiklik oyuna pozitif katkı yaptı. Hill, Melis ve Çağla gibi. Kim’i durdurmak için ekstra bir formülümüz yoktu. Kendi oyunumuzu oynamaya çalıştık ve başarılı olduk. Zor bir final bizi bekliyor. Dinamo Kazan’a iki sezon önce finalde kaybetmiştik. Bizim için rövanş maçı olabilir” açıklamasını yaptı.
ABBONDANZA: “ÜÇÜNCÜLÜK MAÇINA KONSANTRE OLMAMIZ ZOR”
Fenerbahçe Grundig Başantrenörü Marcello Abbondanza ise, “Bugün çok kötü oynadık. İyi servis atamadık. Paslarımız kötüydü. VakıfBank çok güçlü bir takım. İki sette önde olmamıza rağmen yaptığımız hatalarla bize yetiştiler. Onlara karşılık veremedik. Karşımızda agresif bir VakıfBank vardı. Açıkçası böyle oynamalarını beklemiyordum. Ama takımımın bu kadar kötü oynamasını da beklemiyordum. Bu akşam gerçek kalitemizde olamadık. Bench’ten gelen Hill büyük katkı yaptı. Bizim bench katkımız çok iyi değildi. Servislerimiz en kötü yanımızdı. Bu yenilginin üzerine üçüncülük maçına konsantre olmamız zor. Ama bronz madalyayı kazanmayı önemsiyoruz” diye konuştu.