Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda İtalya'yı 3-0 yenen Milli Voleybol Takımı'nın kaptanı Güldeniz grubu en üst seviyede bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Maçla ilgili Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Kaptan Güldeniz Önal Paşaoğlu rakip İtalya'nın güçlü bir ekip olduğunu ancak milli takım olarak rakibin zaaflarını iyi analiz ederek başarı elde ettiklerini söyledi. Güldeniz, ''Onların zaaflarını kullandık iyi servis attık. Bu şekilde blok defans olarak işimizi daha kolaylaştırdık. Basit hatalar yapmadık. Bundan sonraki her maçta da daha iyi olacağını düşünüyorum.'' dedi.

Takım olarak gruptaki şansları hakkında da bilgi veren Güldeniz, her takımın birbirlerini yenebilecek güçte olduğunu söyledi. Turnuva ortamının çok farklı olduğuna dikkat çeken Güldeniz, hiç bir takımın kağıt üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini bildirdi. Güldeniz, "Bir üst turda avantaj elde edebilmek için bitirebildiğimiz en üst noktada grubu bitirmek istiyoruz. Bu nedenle her maça kazanmak için çıkacağız." diye konuştu.

SEYİRCİ MUHTEŞEMDİ

Maçın başından sonuna kadar desteğini esirgemeyen Azerbaycan seyircisine de teşekkür eden Güldeniz, ''Seyirci bugün müthişti biz de Türk olduğumuz için sürekli desteklediler, kendi şehrimizde oynuyor gibiydik.'' dedi.

Kadın Voleybol Milli Takımı bugün yapılan maçta İtalya'yı 3-0 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Maçın başından sonuna kadar Azerbaycan seyircisinin büyük desteğini alan Bayan Voleybol Milli Takımı'nın mücadele ettiği A Grubu'nda Türkiye ve ev sahibi Azerbaycan ile Romanya, Belçika ve Polonya da yer alıyor.