Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Gümüşhanespor, Teknik Direktör Levent Eriş ile anlaşma sağladı ve 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerde düzenlenen imza töreniyle ekibiyle birlikte kırmızı-beyazlı takımın başına geçen ve “Ben buraya şampiyonluk için geldim” diyen Teknik Direktör Eriş, “Benim şampiyonluktan başka ikinci bir kelimem yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve kulübün onursal başkanı Hacı Osman Akgül, kulüp başkanı Kaya Büyükbayraktar ve yöneticilerin de hazır bulunduğu törende imzayı attıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Eriş, 2 yıldır şampiyonluğun kapısından dönen Gümüşhanespor’da muazzam bir birliktelik olduğunu, böyle güzel bir ailenin olduğu ortamda olmaktan onur duyduğunu söyledi.

“Buraya sadece şampiyonluğu istediğim için geldim”

Gümüşhanespor’un birinci ligde mücadele ettiği dönemi bildiğini hatırlatan Eriş, “O yüzden de bu kadar sevgiye, ilgiye, ivmeye durmak yakışmaz. Biz başarılı olacaklarına inandığım ekibimle birlikte Gümüşhanespor takımına, taraftarına, başkanım, milletvekilim, yöneticilerimizin el ele verdiği bir süreçte taraftarımızın tüm gücü ve desteğiyle şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum. Buraya sadece şampiyonluğu istediğim için geldim. Tüm benliğimle, beynimle, psikolojimle bu takımın futbol adına yapabilecekleri her türlü mücadeleyi verebileceği bir ortam var. Bu ortamı sahiplenmek adına, tekrar zirveye taşıyabilmek için buradayım. İnşallah el birliğiyle hep beraber gönül birliği, sevgi bağıyla yakalanan bu trendi başarıyla sonlandırmak istiyoruz. Bunun da adının şampiyonluk olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kendisiyle birlikte Yardımcı Antrenör Özgür Bayar, kaleci antrenörü İlker Avcıbay, kondisyoner İbrahim Poligon’un da imza attığını kaydeden Eriş, takımın yaz kampının Pazartesi günü kulüp tesislerinde, daha sonra Ağustos ayı başında da Erzurum’da yapılacağını söyledi.

Gümüşhanespor Kulübü Başkanı Kaya Büyükbayraktar’ın merhum İlhan Cavcav’dan sonra en büyük duayenlerden birisi olduğunu vurgulayan Eriş, “Kendisi futbol camiasının saygı duyduğu, bildiği bir başkan. Biz kendisiyle ve yöneticilerimizle güzel istişareler kuruyoruz” diye konuştu.

“Buraya şampiyonluğa ortak olacak adam gelecek. Para için gelmeyecek kimse”

Futbolun sadece teknik adamın değerlendireceği bir olay olmadığını, birçok göz, tecrübe ve deneyim isteyen bir oyun olduğunun altını çizen Eriş, “Hepimiz bir ekip çalışması yapıyoruz ve bunun içerisinde Gümüşhanemize, savaşa, kavgaya, şampiyonluğa ortak olacak, bu mücadelenin içerisinde yer alacak arkadaşları dahil edeceğiz. Gönlümüzden geçen isimler var. Eğer mutabakat sağlarsak yönetimle ortak noktada buluşursak bu arkadaşlarımızı kadromuza katacağız. Biz şampiyon olacak bir kadro kuracağız. Sıradan bir takım olması düşüncesi asla bize yetmeyecektir. Biz de hedefin içerisinde yer alan bir parça olacağız. Transferlerde aceleci, telaşlı değiliz. Geç kalmadık, paniğimiz yok. Halkımız iyi bilsin ki en iyi oyuncuları değerlendirip getirmeye çalışacağız. Buraya şampiyonluğa ortak olacak adam gelecek. Para için gelmeyecek kimse. Parayı düşünüp de gelmeyecek. Eğer şampiyonluğa ortak olacak, mücadele edecekse, terinin son damlasına kadar burada olacaksa başımın üzerinde yeri var. Ama sadece parayı alıp yatayım diyen adamla işim olmaz. Biz burada işimizi çok doğru yapmaya çalışacağız. Bütçemiz el verdiği müddetçe iyi ve doğru oyuncuları almaya çalışacağız. Çok kalabalık değil, yeterli, öz ama şampiyonluğa koşan bir kadro oluşturacağız. Fazla kalabalığın zarar verdiği daha önceki dönemlerde gördünüz. Başkanımla her konuda mutabıkız. Hep beraber el ele verip transferleri yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

“Futbol kağıt üzerinde oynanan bir oyun değil”

Geçtiğimiz iki sezon play-off oynama başarısı gösteren Gümüşhanespor’un beyaz grupta mücadele edecek olmasını da değerlendiren Eriş, “Kağıt üzerinde zor gibi görünüyor ama futbol kağıt üzerinde oynanan bir oyun değil. Bugün milyarlarca lira para harcayan takımların küme düştüğünü görmüşsünüzdür. Ama çok az bütçelerle de şampiyonluk yaşayan takımlara şahit olduk. Bu konuda ciddi örnekler var. O yüzden parayla veya taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini iyi bilenlerdenim. 20 yıldır teknik adamlık seviyesinde mücadele veren bir kişiyim. Biz gruplara değil de biz kendimiz ne yapabilirize bakacağız. Gruplarda kağıt üzerinde şampiyonluğa oynayacak takım sayısı fazla gibi gözüküyor. Ama öbür grupta da bir üstten düşmüş takım sayısı fazla. Şu anda geçmişe dönük değil, biz bir travma yaşadık Erzurum maçında kaybedilen bir final var ama ayağa kalkmak için gösterilen çabayı görüyoruz. Müthiş bir birliktelikle tekrar yola devam etme çabamız var. Hep beraber iyi bir takım oluşturup bu takımı şampiyonluğa götürmek için mücadele edeceğiz. Bir şeylerin arkasına sığınmak benim antrenörlük kariyerime yakışmaz” şeklinde konuştu.

Olağanüstü kongre değerlendirmesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Gümüşhanespor onursal başkanı Hacı Osman Akgül de olağanüstü kongrede adaylarla ilgili tüzüğe uygun bir süreç olmadığı için kongreyi sonlandıramadıklarını, dernekler masasıyla yaptıkları görüşmede kongrenin olağan değil, olağanüstü olduğu için divana değil, mevcut yönetimin devamı şeklinde dernekler kanununda ifade olduğunu hatırlattı.

İmza törenini değerlendiren Akgül, “Güzel bir nikaha şahitlik yaptık. Hocamızın da Kaya başkanımızın da hedefi Gümüşhane’ye yakışacak şekilde belli. Top yuvarlak olduğu için hiçbir zaman sonuç güvencesi olmuyor. Ekip, takım sahada terini döktükten sonra gerisi teferruattır. Futbolcunun görevi o formayı teriyle ıslatmaktır. Allah çalışana verir. Biz çalışıp gayret edeceğiz” dedi.

“Final heyecanı bize çok ağır geliyor”

“Final heyecanı bize çok ağır geliyor, final yaşamadan rahat bir sezonla birinci lige çıkalım” temennisinde bulunan Akgül, şöyle konuştu:

“Gümüşhanespor Gümüşhane’nin ortak değeridir, şemsiyesidir. İstanbul’da bir statta bize ayrılan kontenjan olan 15 bin kişiyi bir araya toplayabiliyor, 81 ilden, Avrupa’dan hemşehrilerimiz izlemeye gelip o ortak heyecanı yaşıyorsa biz amacımıza ulaşmış oluyoruz. Ortak heyecan oluşturup hep birlikte takımımıza sahip çıkacağız ve inşallah bu sene son 2 sezondaki şanssızlığımızı bu sene yaşamayacağız.”

Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar ise yarım kalan bir işleri olduğunu, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında play-off oynama şansı yakalamalarına rağmen bir üst lige çıkamadıklarını, bu hayallerine Levent Eriş hocayla erişeceklerine inandığını söyledi.

“Hocamız 5. şampiyonluğunu Gümüşhanesporla yaşayacak”

Eriş’in Türkiye’de ismiyle söz ettiren teknik direktörlerden birisi olduğunu, futbol hayatında olduğu gibi teknik direktörlük hayatında da birçok başarılara imza attığını ifade eden Başkan Büyükbayraktar, Eriş’in Süper Lig ve 1. lig dahil dört 4 şampiyonluğu olduğunu, beşinci şampiyonluğunu da Gümüşhanespor’la yaşayacağını kaydetti.

“Yarım kalan hayallerimiz var”

Gümüşhanespor’un 1. ligde 2 sezon kaldığını hatırlatan Büyükbayraktar, “O gün belki çok tecrübemiz yoktu. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle taraftar ve şehirle inanılmaz güzel şeyler yaptığımızın bilinci içindeyiz. Ama eksik olan bir şey var. Biz birinci ligi gördük, bu şehrin görmesi gereken süper ligdir. Yarım kalan hayallerimiz var. Temennim o dur ki hedefimiz 1. lig değil süper lig. Bunu hep beraber bu şehrin çocuklarıyla başaracağız. Son yıllardaki bu taraftar patlaması, heyecanı, isteğiyle inanılmaz duygular yaşadık. Gittiğimiz her ilde hiçbir deplasmanda yalnız kalmadık. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Söylenen bir söz vardı. ‘Başkanım biz hep farklı renklere aşık olmuşuz, kendi renklerimizi unutmuşuz. Şimdi kendi renklerimizle yaşayacağız. Bundan sonra her daim Gümüşhanespor’un yanındayız’ şeklinde duygularını paylaştılar. Bu duygular bizi teşvik ediyor. Bizim çalışma aşkımızı, şevkimizi, heyecanımızı artırıyor. Onlara layık olmak için bundan sonra var gücümüzle, hep beraber daha iyi çalışacağız. Bu şehrin seçilmişleriyle, valimiz, belediye başkanımız, taraftarımızla bütünleşirsek biz bunu başarırız. Ben o bütünlüğü görüyorum. Bu bütünlüğün bizi zafere götüreceğine inanıyorum” diye konuştu.