Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, önceki akşam Fenerbahçe takım otobüsünün kurşunlanması ile ilgili olarak, 3 Temmuz süreci ile bağdaştırılırsa bu olay büyüyebilir. Onun için Trabzonspor ve Fenerbahçe başkanlarının oturup konuşması lazım dedi.

Güneş, Süper Lig'in 26. haftasında oynanan ve konuk ettikleri Kayseri Erciyesspor'u 3-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Maçtan evvel üç puan arzu ettiğimiz bir maçtı. Bunu elde ettik, mutluyuz. Rakibin konumu ne olursa olsun biz her maça iyi futbol ve üç puan için çıkıyoruz. Rakibin direnci de iyiydi. Çarşamba günü kupa maçımız var. Tempomuzu düşürdük. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün seyircimiz azdı ama gelenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"KAVGA HALİ GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTU"

Hafta içi yaptığı açıklamalarla Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ile arasının kötü olduğu izlenimi doğduğunu belirten Güneş, "Ben bu kulübün bir çalışanıyım. Başkanımız bana görev veriyor, ben yapıyorum. Sanki bir kavga hali görüntüsü vardı, doğru değil. Farklı düşüncelerimizi tabii ki söyleyeceğiz. Onun için onu istemiyorum. Ben bu kulübün çalışanıyım." dedi.

Güneş, hakemin maçı 3 dakika uzatmasını da eleştirdi. Bu sürede sakatlık olabileceğini belirten Güneş, başka maçlarda daha az uzatılıp bunda 3 dakika uzatılmasını sorgulayarak adaletli olunmasını istedi. Güneş, hakemle ilgili konuşmak istemediğini, Medicana Sivasspor maçında 2 kart gördüklerini hatırlattı. Civelli'nin ise hastaneye kaldırıldığını, durumunun henüz belli olmadığını kaydetti. Güneş, bir soru üzerine ilk kez sağda oynayan Holmen'in iyi niyetli ve başarılı bir oyuncu olduğunu vurguladı.

"GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI DA ERTELENSİN"

Fenerbahçe'nin Trabzon'da yaşadığı saldırı nedeniyle 7 Nisan'da oynanacak olan Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşması olan Mersin İdmanyurdu maçının ertelendiğinin hatırlatılması üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Ben şimdi bir şey konuşmak istemiyorum. Konuşursam yanlış anlaşılıyor. Gençlerbirliği kupa maçımız var. Onlar bir gün önce oynadı lig maçını biz birgün sonra oynadık. İkinci maç da yine aynı oluyor. Bizim de o zaman Gençlerbirliği maçımız tehir olsun. Bu tür konuşmalar yanlış anlaşılıyor. Ama diyecek bir şey yok, yetkililer ne karar alırsa biz uyacağız."

"BAŞKANLAR OTURUP KONUŞMALI"

Güneş, Çaykur Rizespor maçından dönen Fenerbahçe otobüsünün Trabzon'un Araklı ilçesi girişinde silahlı ve taşlı saldırıya uğramasının sorulması üzerine ise verdiği cevapta şunları söyledi:

"Bu futbolla ilgili değil. İnsani bir olay değil. Hiçbir kişiye kuruma saldırı olması doğru değil. Kınıyoruz kim yapıyorsa. Ne yapan ne yapılan da yeni nifak tohumları atmak doğru değil. Yani kimse sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Üzüntü verici yani. 3 Temmuz süreci ile bağdaştırılırsa bu olay büyüyebilir. Onun için Trabzonspor ve Fenerbahçe başkanları oturup konuşması lazım. Geçmişe dönük bir hesapları varsa görüşmeleri lazım. Her şeyi konuşup kamuoyuna açıklama yapmaları lazım. Ben bunu 3 temmuz sürecinde de söylemiştim, şimdi de söylüyorum."

: BUNDAN SONRAKİ MAÇLARI KAZANMA PLANLARI YAPACAĞIZ

Kayseri Erciyesspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan ise yaptığı açıklamada, "Kümede kalma adına kazanmak istiyorduk. Planlarımızı buna göre yapmıştık. Endişe duyduğumuz şey kaptırdığımız toplardan tehlikeli ataklar yiyeceğimizdi. Bunlardan biri maalesef gol oldu. Konsantrasyonumuz da bozuldu. Sonuçta kaybettik." dedi.

Kayseri Erciyesspor'un içinde bulunduğu durumu bildiklerini de belirten Hamit Cihan, "Bundan sonraki maçları kazanma planlarını yapmak istiyoruz, ligde tutunma adına. İki tane zor maçımızdan birisi buydu. Bir tane zor maçımız daha var. Artık bundan sonraki maçları kazanıp ligde tutunmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.