Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bazı takımların kulüp yerine oyuncular ile transfer görüşmesi yaptığını belirterek, "Fernandao isim olarak, Serdar'ın Galatasaray ile konuşulması ne Galatasaray'a, ne Serdar'a ne bize yararı var. İnşallah güzel bir maç olacaktır, biz de iyi bir sonuçla ayrılırız." dedi.
    Başarılı teknik adam, ligin 18. haftasında deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli teknik adam, "Geçen hafta bu sezonun ilk yarısını kapatmış olduk. Bu hata itibariyle ikinci yarıya başlayacağız. ilk yarıda 17 maçta 29 puan aldık. İlk beşte olma mücadelemizde mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Kupada birinciyiz. Aziz Behiç milli takımda, sakatlığımız yok. Şener'in bir adale tutulması oldu, takip edeceğiz. Arkadaşların genel havası olumlu, iyi çalışıyorlar. Galatasaray takımı da tecrübeli bir takım, yıldız oyuncuları var, iyi taraftarları var, bizim de taraftarımız iyi. Güzel bir maç olacağını inanıyorum. Hak edenin kazanacağı bir maç olsun istiyorum. Biz en iyisini yaparak kazanmak istiyoruz. Üzerimizdeki üç takımın altındayız, mesafe açık. Diğer takımların üstündeyiz. Vagonun başındayız ama altımızdaki takımların geldiğini görüyoruz. Alttan uzaklaşmak ve yukarı yaklaşmak için bu maçta puanlara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

"İLK MAÇTA YENİLMİŞTİK, İNŞALLAH İKİNCİ MAÇI KAZANIRIZ"

    Futbolun düzgün, temiz ve keyif alınan bir oyun olduğuna dikkat çeken Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Oyun içinde oyun aramadığınız zaman güzel bir oyun olduğunu görüyoruz. Aklı, sabrı, kullanarak ayakla oynanan oyunu biraz daha düzgün yapmak hepimizin yararına olur. Ekonomik krizlerin takımları etkilediğini görüyoruz. İkinci yarıda bu daha fazla olacaktır. UEFA'nın da yaptırımlarının artması, federasyonun da söylemesi, bu işin ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir. Futbol kimsenin malı değil, herkes parçası olursa işimiz biraz daha kolay olur. Hepimiz bu işin görevlerini yapmalıyız. Biz Bursaspor olarak kendimiz olduk, rol yapmadık, karşılıklı saygı ile işimizi yaptık. Adam kayırmadan bu işi yürütmeye çalıştık. Bazen camiaların içinde kavgalar oluyor, bu işin sorumlusu sahibi, sahibi de sorumlu olduğu zaman işler çok güzel yürür. Geriye baktığımız zaman kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Ama kazanacaklarımız için çok daha üstün gayretlerimizin olması gerekiyor. Oyuncu olarak, İbrahim, Ferhat, Aydın daha önce, Furkan, Yasin ve Ethem ile son olarak 6 oyuncu ile ayrılmış olduk. Gelişmelere bağlı olarak gidecek ve alacak oyuncular olabilir. Daha önce de söyledim, takıma katkısı olmayan moralsiz oyuncular gitmek isterse gidebilir. Ekonomik duruma bağlı olarak gelen oyuncular olabilir. Ancak oynayan oyuncuların hiçbirinin gitmesini istemem. Şu anda sıralamadı ki yerimizden daha yukarı çıkabilmek için daha gayretli olmalıyız. Henüz çok şey yaptığımızı söyleyemeyiz. Ama iyi işler yapıp mesafe aldığımızı söyleyebiliriz. Başarı sürekli olmayabilir, bunlara karşı dirençli, inançlı ve planlı iş yürütebilmek. Bir tecrübemiz oldu. İlk maçta burada yenilmiştik, İnşallah ikinci yarıda iyi bir sonuç alırsak bu bize moral olur. Ama büyük bir maç oynayacağız. Bu maça Galatasaray ve Bursaspor taraftarının sahip olacağına inanıyorum. Taraftarımızın fair playi önde tutarak takımlarına destek olmalarını istiyorum. Hem görüntü olarak çok çirkin olur olumsuzluk hem de para cezası alarak kazandığımızı geri vermiş oluruz."
    Ekonomik kriz bütün takımlarda olduğunu belirten Güneş, "Bize yansıyan sıkıntıları en az zararla atlattık. Dün itibariyle ödemek yapıldı, sıkıntı olmadığını biliyorum. Kafası rahat oyuncu sahada daha iyi oynar. Ama bu sadece parayla değil, emek ve yetenekle de oynanıyor. Para bir araçtır, amaç olarak görülmemeli." diye konuştu.

"GATASARAY'A DA FAYDASI YOK"
İstanbul takımlarının yeşil-beyazlı futbolculara sürekli talip olması konusunda ise tecrübeli hoca, "Parası olan kulüp oyuncu alabilir ama alma şekli olması lazım. Müsabaka günü ismi geçirip sonra vazgeçmek olmaz. Bir oyuncu nerede oynuyorsa oranın elemanıdır. Gideceği güne kadar yüzde yüzünü vermeli. Oyuncunun işi bu. Şu yazılıyor, bu yazılıyor seni ilgilendirmez ki. Talep varsa senin değerli olduğunu gösteriyor, sen işine bak. Biz veririz vermeyiz, alırlar almazlar önemli değil. Sen işini yap. Bu konuda mesafe aldık. Bu konuda en fazla gündem gelen takımlardan biriyiz. Transfer görüşmeleri kulüple olmalı. Ama maalesef oyuncu ile görüşen kulüplerin olduğunu da biliyoruz. Bu etik değil. Bu oyuncunun kafasını karıştırmak hem oyuncuya hem ülke futboluna zarar verir. Gençliklerinden dolayı bir kafa karışıklığı oldu. Dikkat dağınıkları vardı, son iki hafta, devre arası ve sonrası olumlu izlenim aldım onlardan, onlar da futbola döndüler. Transfer yine konuşulur. Oyuncuların da bununla yaşamayı öğrenmesi lazım. Yağmur yağarsa şemsiye ile çıkacaksın, bunun gibi bir şey bu. Fernandao isim olarak Serdar'ın çok Galatasaray ile konuşulması ne Galatasaray'a, ne Serdar'a ne bize yararı var. İnşallah güzel bir maç olacaktır, biz de iyi bir sonuçla ayrılırız."

"OYUNCU ALMADA SIKINTILARIMIZ VAR"
    Güneş, takımdan gönderilecek oyuncular konusundaki soruya şu cevabı verdi: "Frey ve Taiwo ile ilgili kanaatim aynı, yönetime söyledim. Biliyorlar. Bazı oyuncuların kadroda olması gerektiğini söyledim. Onlar da o çalışmaları yapıyorlar. Ben gitsem de kalsam da doğrusu bu olduğunu söylüyorum. Alma ile ilgili sıkıntımız var. Bu ekonomik olaydan dolayı. Eğer eldeki oyunculara ödeme yapmayacaksak transfer yapmakla sıkıntı çıkar. Oyuncu isterim ama elimizdeki oyuncuya para vermeyip yeni oyuncu alırsak elimizdeki oyuncuları da kaybederiz. Bunu yönetim de biliyor. Ekonomik, idari hata yapmayalım. Devre arasında biraz zor görüyorum ama yeni sezona alınabilir."

"İLK 4'TEYİZ, AŞAĞI DÜŞMEK İSTEMİYORUM"
Takımın performansının ardından ilk 5 hedefinde bir revizyon yapıp yapmadığı sorusuna Şenol Güneş, şu karşılığı verdi:
     "Çıtayı sanal olarak bir yere koydular, gerçek olarak konuldu ama daha başlarken şampiyonluk hedefi konuldu, futbolcu geçmişe mahkum edildi. Bizim onlara inancımız var. İlk 5 deyince, bu da oturunca, 3'e 2'ey karşı değilim. Ama olsa bile eksiğimiz de var. Şuan 4. olduk. Aşağı düşmeyi istemiyorum. Şampiyonluk koyup da 4-5 olunca panik başlıyor. Toplumun yapısında da bu var. Moral değerleri de iyi oldu. Yukarı çıktıkça hem oyun hem sonuç geldikçe iyi oluyor."