Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde Gençlerbirliği'ni 3-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Top kullanma özelliğimizi bu maçta gösteremedik. Bu maç korktuğum, çekindiğim bir maçtı. Alınan 3 puan için bütün oyuncularımı kutluyorum, taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Başarılı teknik adam, maçın ardından şunları söyledi: "Maçtan önce duayen sanatçı Müzeyyen Senar'a rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Çok sevdiğim bir sanatçıydı. Bugün kazanmak için sahaya çıktık. Oyunu forsa ettik. Rakip de kontratak oynamak istedi, bu beklediğimiz bir şeydi. İlk yarıda direncini ortaya koydu. Ama oyuncularımızın kazanma hırsı devam etti. Bireysel performans olarak beklediğimizin altında kalan oyuncular oldu. Bir de top kullanma özelliğimizi bu maçta gösteremedik. Bu maç korktuğum, çekindiğim bir maçtı. Alınan 3 puan için bütün oyuncularımı kutluyorum, taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Daha keyifli maçlar izletmeliyiz."

Güneş, hakemle ilgili bir soruya ise "Hakem hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Her iki takımın da lehine ve aleyhine kararlar verdi. Diğer maçlara göre bu normaldi." cevabını verdi.

ŞENSOY: 3. MAĞLUBİYETİ YAŞAMAK İSTEMİYORDUK

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy ise şu değerlendirmeyi yaptı: "Lige istediğimiz gibi başlayamadık. Evimizde iki mağlubiyetimiz vardı. Dolayısıyla 3. mağlubiyeti yaşamak istemiyorduk. Maça çok iyi konsantre olduk, çok iyi hazırlandık. Bursaspor 12 maçta 36 gol atmış, maç başına 2 gol atmış bir Bursaspor'a, çok yüksek tempolu ofansif bir takıma karşı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Bursaspor'un önemli kozlarını kilitlememiz gerekiyordu. Geçişlerde, çok güzel kontrataklara çıktık birini gol yaptık. İkinci yarı istemediğimiz olaylar gelişti. Lander'in sarı kartı vardı, onu almak zorunda kaldık. Ondan sonra orta alanda zaaflar yaşadık. Ondan sonra antrenör olarak eliniz kolunuz bağlandığı zamanlar yaşanıyor. Teknik değişiklikten ziyade zorunlu değişiklikler yaptık. Bursaspor'un baskısı ile Şenol hocanın risk almasıyla, son 12 dakika 10 kişi oynadık. Bursaspor 2 gol buldu ve galip geldi. Tebrik ediyoruz.

Hakem hatalarına da değinen Şensoy, "Maalesef 90 dakika içinde öyle olaylar gelişti ki elimiz kolumuz bağlandı. Zorunlu değişiklikler yaptık. Mustafa'nın pozisyonu penaltı değilse, 12-14 yaşlarındaki çocuklara nasıl ceza alanı içinde müdahale edilmemesi gerektiğinin örneğiydi. Ben bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum." ifadelerini kullandı.