Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul Başakşehir'i 4-1 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Oyuncularım tempoyu artırdılar. 1-0'dan sonra 4-1 yapmaları gurur verici. İnşallah diğer maçlarda da aynı sonuçları alırız." dedi.

Süper Lig'in 28. haftasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve 1-0 geriye düştükleri maçta İstanbul Başakşehir'i 4-1 yendikleri maçın ardından konuşan Bursaspor'un başarılı teknik adamı şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sıralamada bizden üstte olan Başakşehir ile oynadık. Ligin en az gol yiyen bir takımına karşı oynadık. Biz de çok gol atan takımız. İki takım da oynamayı seviyor. Onlar biraz daha savunma yönü olan takım. Oyun iyi başladı. İlk yarı düşündüğümüz temponun altında kaldı. top kayıpları oldu. İkinci yarı baskımız iyiydi. Hem iyi top kullandık hem de gol bulduk. Rakip 4-1 kaybetti ama iyi bir takım. Bir çok takımdan iyi bir takım. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyuncularım tempoyu artırdılar. 1-0'dan sonra 4-1 yapmaları gurur verici. İnşallah diğer maçlarda da aynı sonuçları alırız."

"VOLKAN HAKLI, ONA İNANIYORUM AMA YAPTIĞI YANLIŞTI"

Bir gazetecinin, Volkan Şen'in sarı kartın ardından ikinci yarı oyundan alınmasını sorması üzerine Güneş, "Volkan iyi bir oyuncu, yetenekli bir oyuncu. Saha içinde hakem ne yaparsa yapsın hata yapmak doğru değil. Orada ne olduğunu bilmiyorum. Haklıdır haksızdır yorum yapmak istemiyorum. Hakemleri eleştirmek istemiyorum. Söyledikleri doğru ise iyi bir şey değil. Ne olursa olsun ne derse desin daha soğukkanlı olmamız gerekiyor. Biz ne maçlar kaybettik. Oynamamız gerekiyor. Volkan'ın ilk tepkisi doğru değildi ama haklı olduğunu düşünüyorum. Ben Volkan'ın sözlerine inanıyorum. El kol hareketleri ile haklı olduğu noktada haksız duruma düştü. Onları aşamadık, o da biliyor. Çok gergindi." diye cevap verdi.

"ŞAİBE UYANDIRIYOR"

Bir gazetecinin, Fenerbahçe ile oynanacak kupa maçında Samuel Holmen'in oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine Güneş, "Etik değil bir defa. Federasyon oynatabilirsin diyor ama para ceza verirsin diyor. Ben buna da karşıyım." diyerek, şöyle cevapladı:

"Şampiyonluğa oynuyor diye oynatamıyorsun. Bu şaibeye girer. Rakip oyuncular bir maçta kırmızı kart görüp bir maç ceza alıyor. Bizim futbolcular iki sarıdan kırmızı görüyor iki maç ceza alıyor. Bunların düzetilmesi gerekiyor. Biz uygulama olarak Fenerbahçe'ye söz verdiğimiz için uyacağız. Maçın bu saatte oynanması da yanlış. Yazın sıcakta su molası veriyorsun, bugün çok sıcak hava var niye bugün bu saatte oynatıyorsun. Niye salı günü oynanıyor, Çarşamba oynansaydı. Demek ki kararları başkaları alıyor. Ben uyacağım. Ama bunlar yanlış işler. Şüphe uyandıran işler. Şaibe uyandıran işler. Eziyorlardı şimdi biraz yok sayıyorlar bizi. Ama biz varız, ne olursa olsun devam edeceğiz."

AVCI: ÖNEMLİ BİR TAKIMA KAYBETTİK

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise yaptığı açıklamada, "Önemli bir takıma kaybettik. Puanlar eşitlendi. Üzüldüm son 15 dakika oyun disiplininden kopmamız oldu." dedi.

Bursaspor'u Bursa'da yenmenin zorluğuna vurgu yapan Avcı, çok iyi bir ilk yarı oynadıklarını, gol attıklarını, goller kaçırdıklarını belirterek, ilk yarı içeri girdiklerinde de üstün olan tarafın kendileri olduğunu söyledi. Avcı, şöyle devam etti:

"Özellikle Bursaspor takımının hücum opsiyonları bakımından 4-5 önemli konu başlığı vardı. Oyunun özellikle ilk 45 dakikasında ayağımızdaki topu kaybedersek Bursaspor'un bize baskı yapacağını biliyorduk. İlk 5 dakikadan sonra oyuna ortak olduk, gol attık, goller kaçırdık. İlk yarı içeri girdiğimizde üstün taraf bizdik.

İkinci yarıda Bursaspor'un Fernandao'ya atılacak uzun toplarla pozisyon arayacağını düşünüyorduk. Öyle de oldu. 1-1'den sonra 2 net gol pozisyonu yakaladık. Belki atabilsek oyun tekrar lehimize dönecekti. Önemli bir takıma kaybettik. Puanlar eşitlendi. Üzüldüm son 15 dakika oyun disiplininden kopmamız oldu. Bu sezon hiç yapmadığımız şeyi yaptık. 15 dakika oyun disiplininden koptuk."

Avcı, bir gazetecinin, bu sezon ligde ilk kez bir maçta 4 gol yediklerini hatırlatması üzerine, "Bursaspor'un hücum opsiyonları vardı. Alışık olmadığımız, öne geçtikten sonra mağlup olmak. Ancak bugün hiçbir deplasmanda girmediğimiz kadar pozisyona girdik." ifadelerini kullandı.