Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, skorun farklı olmasının Mersin İdmanyurdu'nun kötü olmasından değil şartların getirdiği bir olay olduğunu belirtti.

Güneş, Türkiye Kupası'nda 5-0 yendikleri Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamada maçtan önce kendilerinden üstün olan bir Mersin İdmanyurdu olduğunu ve avantajın onlarda olduğunu kaydetti. Karagümrük'ün de öyle olduğunu ifade eden Güneş, "Kaybetse idik bizim için guruptan çıkmama şansımız olacaktı. Mersin idmanyurdu bu avantajını maçtan önce kullanırken biz onu yenerek öne çıktık. Dolayısıyla çok kritik bir maçtı. Oyunumuz iyi skorda iyi ama daha çok maç koptuktan sonra hem bizim oyuncular hem rakip oyuncular kontrollü oynamaya başladı. Skorun farklı olması Mersin İdmanyurdu'nun kötülüğünden değil şartların getirdiği bir olay." şeklinde konuştu.

Hafta sonu hem onların hem de kendilerinin önemli maçı olduğunu anlatan Güneş, "Oyun koptuğu için Mersin İdmanyurdu için bu bir ölçü değil. Onlarda çünkü oyunun başında iyi idiler. Biz öne geçtikten sonra oyunun kontrolü kayboldu. Bu kupa maçı. Takımlar için hem kupa hem lig önemli olmasına rağmen lig daha önemli. Biz kupada avantajlı durumu düştük. Şu anda durumumuz daha iyi. Sahamızda son maçı alarak guruptan çıkmak istiyoruz. Daha da önemli lig yarışınıda devam ettirmek istiyoruz. Hafta sonu zor maçımız var bizimde var Beşiktaş'inda var. Biz Galatasarayla onlar Beşiktaş ile oynayacak. Mersin İdmanyurdu oldukça iyi çıkış yaptı. Bugünkü maçı onlarında ölçü aldığını düşünmüyorum. İyi takımları var. Bugün hem dinlendirdiği bazı oyuncuları oldu. Bizde bu farklı skoru ölçü almıyoruz ama oyun disiplini olarak iyiyiz." şeklinde konuştu.

Hafta sonu yapacakları Galatasaray maçı ile ilgili bir soruya da Şenol Hoca, "Sevgilerini saygılarımı yolluyorum. Hafta sonu maç yapacağız onu söyleyebilirim. Onun dışında başka bir şey söyleyemeyeceğim." cevabını verdi.

Hamza Hamzaoğlu'nun Serdar Aziz ile görüştükleri yönündeki soruya ise Güneş, "Benim haberim yok. Bana birşey söylenmedi. Söylerlerse cevap veririm. Şu anda benim kulubün haberi yok. Bunlar doğru şeyler değil maçtan önce. Ben oyuncularıma söylüyorum nerde olursanız olun güzel futbol oynayın. Keyif alın keyif verin bugünde öyle oldu. Seyirciye teşekkür ederim burdan bizi alkışladılar. Güzel olan şey bu. Top oynamaya çalışan takımı sahiplenmek ona destek olmak. Pazar günü bir maç oynayacağız. Saha dışına hiç girmeyelim. Transfer konusu ayrı bir olaydır. Maçtan önce konuşacak konu değil." şeklinde konuştu.