Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençler Dünya Şampiyonu rekortmen yüzücü Viktoriya Zeynep Güneş’i kabul etti.

Singapur'da yapılan 5. FINA Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımda yer alan, iki dünya gençler rekoru kıran ve 4 altın madalya kazanarak yüzme tarihimize geçen Viktoriya Zeynep Güneş, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Kabulde konuşan Bakan Kılıç, Güneş’i başarısından dolayı kutlarken büyük bir mutluluk ve gurur yaşandığını ve yakın gelecekte benzer başarıların devamının geleceğine inandığını söyledi. Akif Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

"Kazanılan 4 altın madalya gelecek adına başarı kıstasımızı daha da yukarıya çekecektir. İnanıyorum ki kariyerin boyunca birçok uluslar arası organizasyonda madalya kürsüsünün müdavimi olacaksın."

17 yaşındaki milli yüzücü Viktoriya Zeynep Güneş de elde ettiği başarılarda kendisine verilen desteğin büyük rol oynadığını vurguladı. Güneş, Bakan Kılıç’a 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda elinden gelenin en iyisini yaparak madalya kazanma sözü verdi.