Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor’u penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Bursaspor’da Teknik Direktör Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra deplasmanda kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan başarılı teknik adam Şenol Güneş, "Uzun zamandır deplasmanda maç kazanamıyorduk. Bugün kazandık mutluyuz. Rakibimiz de kazanmak için oynamaya çalıştı." diyerek, şöyle konuştu:

"Oyuna iyi başlayan, pozisyonlar bulan güzel oyun oynamaya çalışan takımdık. Fakat oynadığımız oyun ilk yarıda skora yansımadı. İlk 10 dakikada bile 3-4 pozisyonumuz vardı. Rahat oynadık, hazırlık maçı havasındaydı. Evet, göze hoş gelen hareketler yaptık ama neticeye yansıması açısından biraz sıkıntı yaşadık. Yan paslarımız daha isabetli olsaydı daha rahat bir sonuç olabilirdi. Ama 1-0’da olsa 3 puan bizim için önemliydi. Her iki kulvarda yarışan bir takım olarak son lig maçına da iddialı bir şekilde giriyoruz. Dar bir kadroyla son lig maçında Avrupa kupaları için yer edinmeye çalışacağız. Son kupa maçımızda final oynayıp, kupa kazanmaya çalışacağız."

TAKIMIN BAŞINDA KALACAK MI?

Sezon sonunda takımın başında kalıp kalmayacağı yönündeki bir soruyu da cevaplayan Şenol Güneş, "Lig bitmedi. Henüz bir maç daha var. Daha sonra bunları konuşacağız. Bursa’yı seviyorum, Bursa da beni seviyor. Orada bir sorun yok ama 3 Haziran’ı bekleyeceğimi daha önceden söyledim. Kafamı karıştırmak istiyorsun ama şuan yetişmiyor. 3 günde bir maç yapıyoruz. Burada yorgunluğu atacağız ondan sonra Konya maçına hazırlanacağız. Bir de arada bu işleri konuşmak olacak şey değil. Kendimizi kandırmayalım. Onu yaparsak o zaman da işimizi yapamayacağız." diye konuştu.

Maçtaki penaltıyı Fernandao’nun yerine Josue’nın kullanmasının sebebinin sorulması üzerine ise Güneş, "Fernandao maçtan önce çok yorgun olduğunu söylemişti. O yüzden penaltıyı Josue’nin atmasını istedi. Genelde gol krallığına gitmek isteyen arkadaşlar golleri kendileri atmak isterler ama Fernandao centilmenlik yaparak Josue’ye verdi." dedi.