Rum futbol hakemi Leondios Trattos’un kullandığı aracın kundaklandığı haber verildi.

Rum Fileleftheros gazetesi, İdaliu bölgesinde dün gece yarısı, Trattos’un çalıştığı şirkete ait olan ve kaldığı apartmanın bodrumdaki park yerinde bulunan aracın kundaklandığını ve tamamen yandığını kaydetti.

Bunun Trattos’a karşı yapılan ilk saldırı olmadığını kaydeden gazete, geçen yıl Şubat ayında da Tarattos’un aracına bomba yerleştirildiğini, geçmişte de eşinin evinin önüne bomba konulduğunu belirtti.

Gazete son zamanlarda hakemlere karşı saldırılarda artış olduğuna dikkat çekerek, 6’ıncı saldırının söz konusu olduğunu belirtti.

APOLLON BAŞKANINA DA SALDIRI

Bir başka Rum gazetesi olan Simerini de Limasol’da dün gece yarısı Apollon takımı Başkanı Nikos Kirzis’e ait bir binanın önüne bomba yerleştirildiğini kaydetti. Habere göre Kirzis ile Trattos’a yapılan saldırıların arasında bir bağlantının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

EVE BOMBA ATILDI

Öte yandan Haravgi gazetesi de Yermasoya’da Rum Telekomünikasyon İdaresi çalışanının evine bomba atıldığını yazdı. Bombanın patlaması sonucunda mahallede büyük bir panik yaşandığını kaydeden gazete, evde de maddi hasarlar meydana geldiğini kaydetti. Cyta çalışanının kimseyle bir anlaşmazlığının olmadığını söylediğini de aktaran gazete, bombayı atanların yanlış bir hedefi vurmuş olabileceklerinden söz etti.