Güneydoğu Anadolu bölgesinden kulüplerin başkan ve yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Beykoz Riva'da bulunan merkezinde Başkan Yıldırım Demirören'i ziyaret etti.

Yeni Diyarbakırspor A.Ş., Büyükşehir Belediyespor, Cizrespor, Dersimspor, 12 Bingölspor, Batman Petrolspor başkan ve yöneticilerinden oluşan heyet ile TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve Genel Sekreter Kadir Kardaş'ın da bulunduğu ziyarette görüş alışverişinde bulunuldu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde oynanan 3. Lig play off yarı finalindeki 0 - 0'ın rövanş maçında 2. Grup'ta Yeni Diyarbakırspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor karşısında 1 - 0 öndeyken uzatma dakikalarının da uzatmasında hakem penaltı vermiş, mücadele 1 - 1 olurken, olaylar çıkmış ve müsabaka tamamlanamamıştı. TFF Yönetim Kurulu'da müsabakayı 3 - 0 hükmen Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine vermişti.

Bu kararı protesto eden Güneydoğu Anadolu kulüplerinin başkan ve yöneticileri Diyarbakır'da toplannıp liglerden çekilmeyi tartışmış, sonra da devam kararı vermişti. Ziyarette bu konuların masaya yatırıldığı belirtiliyor.