Güney Doğu Kültürleri Yaşatma Derneği (GÜNYAD), Avrupa Halter Şampiyonası’nda altın madalya alan Şırnaklı Hurşit Atak’ı ödüllendirdi.
Norveç’in Forde kentinde yapılan Halter şampiyonada Şırnaklı Hurşit Atak silkmede toplamda 296 kiloya ulaşarak, Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Halter Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza atarak şampiyon olan Hurşit Atak, GÜNYAD tarafından Atatürk Havalimanı’nda coşkuyla karşılandı. GÜNYAD Dernek Başkanı Şükrü Kontuk tarafından altınla ödüllendirilen Atak, yapılan karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu kendisi için çok güzel bir sürpriz olduğunu ifade etti. Atak, "Ülkemizi, bayrağımızı en güzel şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Birinciliği ülkeme getirdiğim için çok mutluyum. Umarım bu birinciliğim ülkede yaşayan her kesim tarafından sevinçle karşılanır" dedi.
Avrupa Halter Şampiyonası’nda edinilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Kontuk, "Kendi yöremizde, memleketimizde yetişen böyle gençlerin yurtdışında bayrağımızı dalgalandırmaları için dernek olarak elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Özellikle spor alanında gençleri çok ciddi anlamda madden ve manen destekleyeceğiz. Biz her zaman başarının arkasındayız. Yeter ki gençler böyle azimli bir şekilde gayret etsin biz elimizden ne geliyor ise imkanlar dahilinde seferber etmeye hazırız ayrıca bu oluşumda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Murat Çetiner’e de çok teşekkür ediyorum sağolsun bu tür güzel oluşumlarda bizi hiç yalnız bırakmıyor" ifadelerini kullandı.
GÜNYAD Derneği Genel Sekreteri İhsan Temiroğlu ise, "Hurşit kardeşimizin almış olduğu başarı göğüslerimizi kabartmıştır ilerde dünya şampiyonu olabilmesi için dernek olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.