Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, görevinden istifa etti. 22 Ekim 2012 tarihinde göreve gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, AK Parti’den 25. Dönem Milletvekili aday adayı olacağı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Spor hayatına son noktayı koyduktan sonra 23. Dönem AK Parti Sivas Milletvekilliği yapan ve akabinde Türkiye Güreş Federasyonu’nda başkanlık koltuğuna oturan Hamza Yerlikaya, tekrar siyasete dönmeye hazırlanıyor. Bugün sabah saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na giderek istifasını sunan ve AK Parti çatısı altında İstanbul’dan aday adayı olacağını belirten Hamza Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Türk güreşine olan vefa borcumu ödemek için bulunduğum başkanlık görevim boyunca şahsımdan desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ile ekibine teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve parti teşkilatımızın '2023, 2053 ve 2071 Yolundaki Yeni Türkiye' hedefi doğrultusunda bana verilecek görevi en iyi şekilde yerine getirmeye hazırım."

2007 yılında AK Parti 23. Dönem Sivas Milletvekili olarak siyasi hayatına başladığını hatırlatan Yerlikaya, yaklaşık 20 yıl boyunca sporcu olarak hizmet ettiği Türk güreşinde başkanlık görevine son noktayı koyduğunu vurgulayarak, "Göreve geldiğim günden itibaren uluslararası arenada İstiklal Marşımızı okutmak ve Türk Bayrağı’nı göndere çektirmek için ekibimle birlikte gece gündüz mesai harcadık. Türk güreş tarihinde her zaman ilkleri başararak devrim niteliğindeki projeleri hayata geçirdik. Özellikle altyapı anlamında yaptığımız sağlam çalışmalardan dolayı gözüm arkada kalmadan makamımı bırakıyorum. Başbakanımızın ve partimizin büyük hedefleri doğrultusunda bundan sonraki hayatıma siyasi alanda devam etmek istiyorum ve görevimden istifa ediyorum." dedi.

23. Dönem AK Parti Sivas Milletvekilliği döneminde Türk sporu için çok önemli kanunların çıkarılmasında büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Hamza Yerlikaya, "Devlet Sporculuğu Kanunu gibi birçok sportif konularda önemli çalışmaların altına imza attım. Parlamentoya girmem halinde, spora ve camialarımıza daha fazla hizmet edebilmek için durmadan yoluma devam edeceğim." açıklamalarında bulundu.

HAMZA YERLİKAYA KİMDİR ?

1976 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Hamza Yerlikaya, 1993 yılında henüz 17 yaşındayken İstanbul'da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu. Aynı yıl Stockholm'de yapılan dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yerlikaya’ya Dünya Güreş Birliği tarafından "Asrın Güreşçisi" unvanı verildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümünden mezun olan Hamza Yerlikaya, 3 binden fazla milli mayoyu giydi. Büyükler kategorisinde 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Yerlikaya, halen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği görevini de yürütmektedir.

Hamza Yerlikaya, 23. Dönemde AK Parti Sivas Milletvekilliği görevinde de bulundu.