Türkiye Güreş Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Osman Sayın Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 59 il, 137 kulüpten 378 sporcu katıldı.
Müsabakalarda, 63 puanla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi birinci, 46 puanla İstanbul Sancaktepe ikinci, 45 puanla da Ankara Şekerspor üçüncü sırayı elde etti.

Sporcu ve takımların madalyaları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ali İhsan Kabakçı, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan ve Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Harun Doğan, Özel Beyza Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Kabakçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ ve diğer ilgililer tarafından verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok kaliteli ve güzeler müsabakaların gerçekleştiğini söyledi.
Güreş camiasının olimpiyatlara hazırlandığını dile getiren Fidan, şunları kaydetti:

"Federasyon olarak altyapıya çok büyük önem veriyoruz. Bu konuda sürekli teşvik ediyoruz. Eskiden belli kulüplerde altyapı varken şimdi diğer kulüpler de bunun önemini anladılar. Programımız gereği bu sene ki Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası'nı tamamlamış bulunuyoruz."

Fidan, yönetim olarak başarıya kenetlenmiş vaziyette olduklarını belirterek, "Olimpiyatlarda iyi bir netice almak istiyoruz. Bunun için çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Müsabakalar sonunda 42 kiloda Halil Deniz (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi), 46 kiloda Doğan Kara (Batman Petrol), 50 kiloda Hamza Alaca (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi), 54 kiloda Tolga Akyüz (Belikesir Büyükşehir Belediyesi), 58 kiloda Muammer Kılıç (Kahramanmaraş), 63 kiloda Abdurrahman Tekgöz (Ankara TEDAŞ Spor Külubu), 69 kiloda Doğukan Kalaycı (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi), 76 kiloda Mert Çıkmaz (İstanbul Sancaktepe), 85 kiloda Nail Seyyar (Antalya Asat Spor), 100 kiloda Feyzullah Aktürk (Çanakkale Çan Belediyesi) birinci oldu.