Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İsviçre’nin Lozan şehrinde yapılan toplantıda, güreş minderi renklerinin ve hakem kıyafetlerinin değişmesi yönünde kararlar alındı.

40 yılı aşkın süredir güncelleme yapılmayan spor sunumu için geçtiğimiz hafta içerisinde İsviçre’de bir araya gelen UWW Yönetim Kurulu Üyeleri, dünya güreşi adına devrim niteliği taşıyan kararların altına imza attı. İlk olarak 1972 Münih Olimpiyatları’ndaki yarışma minderinde kullanılan ve geleneksel bir hal alan sarı ve kırmızı renkler yerine artık koyu mavi ve turuncu renkler kullanılacak. Yeni seçilen renklerin daha büyük bir etki uyandırması ve daha geniş kitleye hitap etmesi hedefleniyor.

HAKEM KIYAFETLERİ VE GÜREŞÇİ MAYOLARI DEĞİŞİYOR

Uluslararası müsabakalarda görev alan hakemlerin kıyafetlerinde de birtakım değişikliklere gidildi. Daha öncesinde müsabakaya çıkarken takım elbise giyerek kravat takan uluslararası kategori hakemleri, artık polo tişört ve pantolon giyecekler. Toplantıda yapılan istişareler neticesinde güreşçi mayolarının da bu yıl içerisinde değişeceği ve genç kitlenin dikkatini çekecek renklerin seçileceği belirtildi.

Öte yandan Kosova Güreş Federasyonu’nun da tanınması ile birlikte resmi olarak faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Güreş Federasyonu sayısı 179 oldu.

Nenad Lalovic’in Dünya Güreş Birliği başkanı olması ile birlikte birçok konuda reformsal açıdan kararlar alındığını hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşin eski heyecanlı günlerine geri döndüğünü ve İsviçre’de alınan kararları da olumlu bulduğunu söyledi.