Adanaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Çaykur Rizespor’un yollarını ayırdığı Lua Lua ile anlaşma imzalayacakları sırada devreye giren ve anlaşmayı bozan menejerini topa tuttu. Kurtar, futbolcuyu kendilerinin getirip otelde ağırladıklarını, anlaştıklarını ve peşinat parasının da hazır olduğunu ifade edip menejere isim vermeden “karakteri yok” dedi.

Kurtar, PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor ile yaptıkları ve 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşmanın heyecanlı olduğunu kaydeden Kurtar, ilk yarı rakibe pozisyon vermediklerini bildirdi. Golün ardından rakibin üzerlerine geldiğini ve kendilerinin kontrataklarla çıktığını kaydeden başarılı teknik adam, şunları kaydetti:

"İyi bir maç yaptık. Eğer galip gelseydik daha üst taraflara gözümüzü dikecektik. Benim düşüncem acaba ilk 6’ya girermiyiz şeklinde. Şimdi iyi bir takım olduk. Gayet iyiye diyoruz. İyi şeyler yapıyoruz. Akıllı oynuyoruz daha doğrusu. Önümüzdeki maçlarda seri yakalamamız lazım. Şimdi belli olmuyor herkes herkesi yeniyor bizim gurupta. Çok transfer yapan takımlar var. Sakat futbolcularımız da var. Forvette hamlemiz olamıyor. Hamle yapacak futbolcumuz bir tek Ahmet vardı onun da ayağı çekiyordu. Cem sakat, bir takviye daha yapsak iyi olacaktı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Futbolcularımı da kutluyorum."

"ANLAŞMAYI MENEJER BOZDU, KARAKTERİ YOK"

Kurtar, Çaykur Rize ile yollarını ayıran Lua Lua ilgili de ilginç değerlendirmelerde bulundu. Futbolcuyu kendilerinin Adana’ya getirdiklerine dikkat çeken Kurtar şöyle dedi:

"Çaykur Rizespor’dan ayrılan Lua Lua’yı biz buraya getirdik, menejer ona takım buldu. Böyle de bir ahlaksızlık var Türkiye’de. Ama bilmiyorum Adanaspor camiasının bunu bir kınaması lazım, birşeyler yapması lazım. Adana’da doğmuş annesi babası rektör olan bir menejer. Bunları ben kınıyorum ayıplıyorum. Nasıl bir etik anlayış, nasıl bir karakter bilmiyorum. Bunu açıkça da söyledik Bülent Albayrak’a. Adam diyor ki biz daha iyi bir teklif bulursak biz onu götüreceğiz. Böyle bir karakter olur mu ya insanlarda. FIFA menejeri ise FIFA’ya şikayet etmek lazım. Avukatını baroya şikayet etmek lazım. Peşinat falan herşey hazırdı. Anlaştık. Ama o menejer araya girdi. Ve bunu açıkca da söylüyor adam. Öyle de bir karakteri var. Karakteri yok yani. Bugün maça gelecekti gelmeyecektim demiş. Ona başka bir takım buldu neresi bilmem."

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise Adanaspor’un kendi hatalarından faydalanarak oynamayı tercih ettiğini söyledi. Arslan, "İkinci yarı çok iyi başladık. Bu sıralarda da golü yedik. Toparlanmak için 5-10 dakikaya ihtiyacımız vardı. Maçın geneline baktığımızda oynanan oyundan da takımın performansından da memnunum. İki uzun oyuncumuz olmasına rağmen golü atmak kısa oyuncumuza kaldı. Kazansaydık daha mutlu olurdum." diye konuştu.