Adanaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Adana Demirspor maçı sonrası hakem Özgür Yankaya’ya ateş püskürdü. Yankaya’nın uğultuya göre düdük çaldığını söyleyen Kurtar, iki penaltılarının verilmediğini, Adana Demirspor’un ise uyduruk bir penaltıyla maçı kazandığını söyledi.

Adana derbisi sonrası basın toplantısında maçın hakemi Özgür Yankaya’yı eleştiren Güvenç Kurtar, Fenerbahçe maçı sonrası Yankaya’nın bu maça atandığını, Adana Demirspor-Adanaspor maçının rehabilite edilecek bir maç olmadığını vurguladı. Toplantı öncesi hakem hocalarıyla da görüştüğünü ve Nduka’nın pozisyonu ile Tiago’nun 90+3’teki karın boşluğuna vurulmasını yüzde 100 penaltı olduğunu ileri süren Kurtar, şöyle konuştu:

"45. dakikada Uğur’a yapılan faul var bizim aleyhimize verdi. Uğultuya göre düdük çalan bir hakem gördük. Benim başka bir şey söyleyeceğim yok. Oyuncularımızı kutluyorum. İyi mücadele ettik. Penaltımı sen vermezsen, adama da uyduruk bir penaltı verirsen, şimdi Apo burada çekti, çekince geriye düşmesi lazım değil mi, öne attı. Darbeden verebilir, hani bizimkiler nerede? Daha ne olacak, bizim takım çok iyi oynadı, tebrik ediyorum futbolcularımı, taraftarlara da teşekkür ediyorum."