Trabzon’un 11-18 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliğini yapacağı Gymnasiade 2016 için hazırlıklarda sona gelindi.
Daha önce EYOF ve Dünya Hentbol Şampiyonası gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan Trabzon yeni bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun girişimleri sonucunda her üç yılda bir farklı ülkelerde gerçekleştirilen Gymnaside bu yıl 11-18 Temmuz 2016 Tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak. Yapılan son değerlendirmede 38 ülkeden 2 bin 400 sporcu ve katılımcının geleceği teyit edildi.
ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) Genel Sekreteri Jon Cholen, Türkiye Okul Sporları (TOS) Federasyon Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu başkanlığında, TOSF Başkan vekili Adem Yakıncı, ISF Avrupa Kıta Başkan Yardımıcısı Ünal Eryılmaz, Trabzon Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, TOS Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Erdoğdu Lisesi Müdürü Ali Turan, KATÜ BESYO Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Çelik’in hazır bulunduğu değerlendirme toplantısı Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde(TOHM)gerçekleştirildi.
Toplantıda son katılımcı sayısı, transfer, konaklama, tesisler, açılış, ve farklı etkinlikler dahil bir çok konu masaya yatırılarak değerlendirmeye alındı. Daha önce 10 defa Trabzon’a geldiğini belirten ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) Genel Sekreteri Jon Cholen, “Kendimi artık Trabzonlu olarak görüyorum, daha önce burada çok güzel ve başarılı organizasyonlar oldu. Dünya’nın dört bir yanından bu büyük organizasyona katılacak tüm ülkelerin güzel anılarla döneceğine ve çok başarılı bir organizasyon olacağına inanıyorum” dedi. Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ömür F. Karakullukçu ve Trabzon GHS İl Müdürü Birdal Öztürk de yaptıkları değerlendirmede, müsabakaların yapılacağı 10 tesisinde hazır olduğu, transfer, konaklama ve diğer önemli noktalarda gerekli tekbirlerin alınarak hazırlıkların son aşamaya gelindiğini ifade ettiler.
Toplantı sonrasında tesisler gezilerek çalışmalar yerinde takip edildi. Ramazan Bayramı’nın hemen ardından Trabzon’a giriş yapacak ekipler yaklaşık 8 gün boyunca meraklılarına spor şöleni sunacak.