16. ISF GYMNASIADE’de (Dünya Okul Sporları Olimpiyatları) beşinci gün de heyecanla geçti.
11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’un ev sahipliği yaptığı 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılım gösterdiği dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Gymnasiade’nin beşinci gününde aerobik jimnastik final müsabakaları tamamlandı. Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda Aerobik Cimnastik finallerinde tek kadınlar ve trio kategorilerinde yapılan müsabakalarda Türkiye 1 altın, 3 de bronz madalya kazandı.
Güney Kore’de düzenlenen 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş kategorisinde dünya şampiyonu olan ve takım arkadaşları Deniz Şahin ve Mehmet Ercoş’la Trio Milli Takımı’yla da dünya ikinciliği elde eden 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı, finalde sergilediği gösteriyle müsabakaya renk kattı. Tek kadınlar kategorisinde Onbaşı altın madalyayı alarak birinci olurken, Romanya’dan Cucu Madalına Todora Carmen ikinci, Bulgaristan’dan Darına Antonıeva Pashova ise üçüncü oldu.
Türkiye’ye Trio’da 3 bronz madalya
Trio kategorisinde gerçekleştirilen müsabakalarda Romanya’dan Madalina Cucu, Franceska Morar ile Andrada Zaman altın, Bulgaristan’dan Anita Gavrilova, Angel Kazakov ile Sinita Angelova gümüş, Türkiye’den Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ile Mehmet Ercoş da bronz madalya kazandı.
Aerobik jimnastik tekli erkek müsabakalarında ise Romanya’dan Popa Mıhaı Alın altın madalyanın sahibi olurken, yine Romanyalı sporcu Hustue Stefan Costın gümüş ve Türkiye’den Mehmet Erçöş bronz madalyanın sahibi oldu.
Judo finalleri yarın
19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen judo müsabakalarında ise, 4 erkek - 4 bayan gruplar 8 branşta 30 müsabaka oynadı. Yaklaşık 3 saat süren müsabakalar sonucunda dereceye giren sporcular için yarın gerçekleştirilecek müsabakaların ardından madalya töreni düzenlenecek.
Artistik jimnastikte erkeklerde bronz madalya
Yomra Jimnastik Salonu’nda düzenlenen artistik jimnastik müsabakalarında da tek kızlarda Brezilya’dan Valentın Fabıane altın, Fidelis Thais gümüş, Romanya’dan Crisan Ioana Teodora bronz madalyanın sahibi oldu. Tek erkeklerde Brezilya’dan Bernardo Miranda altın, Kıbrıs’tan Ilias Georgiou gümüş, Türk sporcu Sercan Demir bronz madalyanın sahibi oldu.
Gruplarda ise kızlarda Brezilya birinci, Romanya ikinci, Türkiye üçüncü, erkeklerde de Brezilya birinci, Çin ikinci, Türkiye üçüncü oldu.
Teniste 2 altın, 2 gümüş madalya
Beşirli Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilen tenis müsabakalarında tek bayanlar finalinde Türk sporcu İpek Öz, Hintli Vaidehee Chaudhari’ye 6-3 ve 6-2 yenilerek ikinci olup gümüş madalya kazandı. Çift bayanlar finalinde ise, Türkiye’den İpek Öz ile Barbara Quagliardi Brezilyalı Georgia Gulin ve Belçikalı Thea Dassy’den oluşan takıma karşı 7-6 ve 7-6 set sonuçlarıyla yenerek altın madalya kazandı.
Atletizm’de madalyalar Brezilya’nın
Erkekler çekiç atma finalinde: Alencar Pereıra (Brezilya) birinci, Batuhan Hızal (Türkiye) ikinci, Frantzeskakıs Chrıstos (Yunanistan) üçüncü
Kadınlar sırıkla atlama finalinde: Isabel Quadros (Brezilya) birinci, Charlotte Iva (Fransa) ikinci, Nıvva Antony (Hindistan) üçüncü
Erkekler 200 metre finalinde: Weı-Chen Hong (Çin) birinci, Anouar El Aoufı (Fas) ikinci, R. Naveen (Hindistan) üçüncü
Kadınlar 200 metre finalinde: Laftsı Aıkaterını (Yunanistan) birinci, Eleana Kalogırou (Güney Kıbrıs) ikinci, Marıa Antonıou (Güney Kıbrıs) üçüncü.
Erkekler 2000 metre finalinde: Rubens Fonseca (Brezilya) birinci, Pourıkas Emmanouıl (Yunanistan) ikinci, Leonardo Nunes (Brezilya) üçüncü