Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nca (TFF) verilen cezaların kendisini etkilemediğini belirterek, "Türk futbolundaki adaletsizliklerin bitmesi için kapalı ceza yatmayı da göze aldığımızı bilmenizi istiyorum." dedi. Hakem hataları nedeniyle bu sezon 13 puanların çalındığını iddia eden Hacıosmanoğlu, temiz ve adaletli bir lig istediklerinin altını çizdi. Hacıosmanoğlu, kulübün mali yapısıyla ilgili iddialar nedeniyle de İçişleri Bakanlığı’ndan denetim talep ettiğini açıkladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF ve hakem kararlarıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Toplantı öncesi bazı müsabakalarda aleyhlerine verildiğini iddia ettiği pozisyonların görüntüsünü basın mensuplarına izleten Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’un hakem hatalarıyla kaybettiği toplam 13 puanı var. Hadi bunun yarısını çaldınız, yarısını verseniz ligde çok daha iddialı bir konumdayız. Rakiplerimize ne yapıyorsunuz; bize yaptıklarınızın tam tersini, aleyhlerine olan kararları lehlerine çevirmekle görevlendirilmiş gibi hareket yapıyor hakem arkadaşlarımız. Ondan sonra da Süleyman Seba Sezonu, yarıştan, adaletten bahsediyoruz. Eğer bu böyle olacaksa, yarış böyle devam edecekse, her sezon kuralların içine koysun ilan etsinler. 3 takımı biz yarıştıracağız, Anadolu’nun diğer güzide takımları ve bu ligde damgasını vuran Trabzonspor’u ayrı bir statüye koyun. ‘Siz tamamlayıcı kulüplersiniz’ deyin. Biz de ona göre bütçelerimizi belirleyelim, ona göre yatırım yapalım. Ama bu şekilde Türk futbolu nereye gider diye hesaplıyorsanız, herhalde hiçbir yere gitmeyecek, gitmesine de imkan yok. Sizin amacınız bu 3 takımı güzel bir şekilde yarıştırmak mı? Bizim bu kadar vermiş olduğumuz mücadele, emek, bunun karşılığını nasıl, nerede alacağız." diye sordu.

'CEZALARDAN ENDİŞEMİZ YOK'

Bu sözlerinden dolayı yine PFDK’ya sevk edilebileceğini ve ceza alabileceğini söyleyen Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "Bizim cezalardan endişemiz yok. Bizi asıl bu toplumun geleceği adına endişe düşüren; sizin adaletsiz anlayışınız. Bu ülkede nelerin yaşandığını, kimlerin nasıl organizasyonlar yaptığını herkes çok iyi biliyor. Benim Bülent Yıldırım’ı maçtan önce aramam bazılarını rahatsız etti. Rahatsız olmalarına gerek yok, bunu açıklayan benim. Bu hataları yapan hakem arkadaşlarımızın hata yaptıklarını, ‘hata futbolun içerisinde var’ deyip geçiştirilecek kadar küçük birşey olmadığını Türk futbol kamuoyunun çok iyi bilmesini istiyorum. Eğer bu hata ise o zaman Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’a da aynı hataların yapılmasını bekliyorum. Eğer yapılmıyorsa, onlar bu manada korunuyorsa, onların lehine bu hatalar yapılıyorsa, o zaman burada bizim konuştuklarımız, söylediklerimizin ne kadar doğru olduğu ortayı çıkıyor."

Bülent Yıldırım’ı aradığı için kendisine verilen cezayı ‘komik’ bulan Hacıosmanoğlu, "Bize ceza veriyorsunuz. O kadar komik ki Disiplin Talimatı’nda hakem aramanın cezası yok. Yeni karar alıyorsunuz, bundan sonra arayan ceza alacak. O zaman bana verdiğiniz cezayı neyle izah edeceksiniz? Bana bu zamana kadar verdikleri cezalarla ilgili Tahkim Kurulu’nda savunma yapmadım ama bu sefer yapacağım ve orada da bunu soracağız. Demek ki olmayan bir ceza maddesinden bize ceza verdiniz. Şimdi aklınız başınıza geldi, maddeyi değiştirdiniz. Bizim de isteğimiz bu; maçlardan önce hakem arkadaşlarımızı kimse aramasın. Ama sağduyulu bütün insanlar biliyor ki Türkiye’de futbol artık topla oynanan oyun değil, aynı tiyatrolarda sahnelenen bir oyun. Sahalarda sporseverlerin maç seyretmeye gelmeyişinin asıl nedeni bu. Başka unsurlara bağlamayın. Çünkü insanlar o soğukta, yağmurda sahada tiyatro seyretmek istemiyor. ‘Tiyatro seyredeceksem gider salonda seyrederim, en azından ızdırap çekmem’ diyor." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı, ahlaklı, adaletli bir Türk futbolu adına yapılan yanlışları düzeltmenin Türk futbolunu yönetenlerin elinde olduğunu vurguladı. Düzeltmek istenildikten sonra bunların çok rahat düzeltilebileceğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Burada bütün kabahati hakem arkadaşlarımıza da yüklemiyorum. Çünkü onlar da güvence altında değil. Eğer bir federasyon başkanı kurallarıyla hakemlerini güvence altına alamıyorsa onlar da dış etkenlerden zoraki de olsa etkilenmek zorunda kalıyor." dedi.

'KAPALI CEZA YAPMAYI GÖZE ALDIM'

‘Trabzonspor’un büyüklüğünü elbette göreceksiniz’ diyen Hacıosmanoğlu, TFF yetkililerine şöyle seslendi: "Cezalarla bizi yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu bizim için bir davadır dedik. Biz bu davada Trabzonspor sevdalılarının hizmetkarı olarak yola çıktık, böyle de devam edeceğiz. Bunun sonu nereye giderse biz de sonuna kadar gideceğiz. Bu verdiğiniz açık cezalar bizi etkilemiyor. Türk futbolundaki adaletsizliklerin bitmesi için kapalı ceza yatmayı da göze aldığımızı bilmenizi istiyorum. Bize yapılanların altında yatan gerçeği namuslu bütün Türk futbolu paydaları biliyor. 3 Temmuz sürecinde alamadığınız, almadığınız adil ve adaletli kararlar, bugün Türk futbolunu taşıdığınız noktanın göstergesidir. Bizim hukuki mücadelemizin Avrupa’da sürdüğüne, oradan başınıza nelerin geleceğini, Türk futbolunu nasıl yakacağını biliyorsunuz. Ve hem sahadaki kasti hatalarınızla hem de vermiş olduğunuz cezalarla, benim de camiamdan bulduğunuz yandaşlarınızla bizi ve yönetimdeki arkadaşlarımızı yıldırıp da kurtulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu bizim namus davamız dedik. Bu takımı küme düşme noktalarına da götürseniz bu davadan vazgeçmeyeceğiz.''

TFF İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA

Yaptıkları atılımlarla mali açıdan UEFA kriterleri açısından hiçbir sıkıntılarının kalmadığını savunan İbrahim Hacıosmanoğlu, buna rağmen TFF yetkililerinin kendilerini UEFA ile karşı karşıya getirmek istediğini iddia etti.

Hacıosmanoğlu, şunları söyledi: 'UEFA, Beşiktaş ve Galatasaray için TFF ile toplantı yapmak için İstanbul’a geliyor. Federasyon ciddi bir kurumdur. Eğer Trabzonspor’un mali konularda bir sıkıntısı vardıysa Galatasaray ve Beşiktaş ile Trabzonspor’u da o toplantıya davet ederdiniz. Biz hiç gündemde yokken siz orada hangi manevralarınızla Trabzonspor’u da tekrar böyle bir gündemin içine çebekebilirizin çalışmasını yaptınız da UEFA bizden tekrar belgeler istedi. UEFA’nın Galatasaray ve Beşiktaş ile toplantı yapmaya geldiği bir yerde bizi nezaketen de olsa bu işin içine itmenizin nedeni nedir? Bunu kamuoyu ile paylaşmak sizin göreviniz.'

'TRABZONSPOR’UN TFF’DE TEMSİLCİSİ YOK'

Hacaosmanoğlu, TFF yönetimine Trabzonspor’u temsilen seçilen 2 isimle ilgili soru üzerine, ''Trabzonspor’un temsilcisi yok. Olsa hissederdik, biz hissetmiyoruz. Ama kendini Trabzonspor’un sahibi gibi görüp de kendileri veya kendi zihniyetinde insanlar yönettiğinde, ‘kulüp benimdir, onun dışında ben muhalefet ederim’ diyen insanların temsilcileri Federasyon’da var.'' dedi.

HAVUZ SORUSUNA CEVAP

Trabzonspor Başkanı, Aziz Yıldırım’ın yayın haklarıyla ilgili havuzdan çekilebileceklerine dair açıklamaları hatırlatılınca ise şunları söyledi: ''Türk futbolu şu anda bir buzlu havuzun içerisinde ve boğulmak üzere. Onun için önce Türk futbolunu o havuzun içerisinden çıkartıp gerçek manada geleceğimize hizmet eden bir noktaya getirmeye bakalım. Türk futbolu o havuzda boğulduğu sürece onun getirilerinin hiçbir faydası yok size. Onun için o söylemlere ciddi bakmıyoruz. Zaten onu konuşmanın da gereği yok. İhalesi yapılmış, kanuni olarak devam etmesi gerekiyor. Ondan sonra kendini düşünenler onunla ilgili girişimleri yapar. Ama bir konsensüs sağlanmadığı sürece de kulüplerin tek başına hareket edeceğini sanmıyorum."

Fenerbahçe maçı öncesi ciddi bir hakem hatası olduğu taktirde takımı sahadan çekeceği yönündeki kararının devam edip etmediği yönündeki soru üzerine de Hacıosmanoğlu, bu düşüncesinin devam ettiğini kaydetti. Hacıosmanoğlu, "Biz yönetimiz, sahadan çekme kararı verdik mi bunu yaparız. Bunda ne kadar ciddi olduğumuzu bundan sonraki maçlarda da görecekler. Bizim amacımız bu hataların olmaması." diye konuştu.

Türk futbolunun bu yönetim anlayışı ile gidemeyeceğini anlatan Hacıosmanoğlu, haziran ayında yapılacak TFF seçimlerinden sonra Türk futbolu için daha adaletli bir federasyonun seçileceğine inandığını dile getirdi.

'DENETİM İSTEDİM'

İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün denetlenmesi için İçişleri Bakanlığı’na başvurduğu iddiaları sorulunca şöyle dedi: "Ben bu kulüpten şüphelenmeye başladım. 2 veya 3 kişinin bildiği bir konudan sizin nasıl haberiniz oluyor, onu anlamadım. Şaibeler söyleniyor. İçişleri Bakanlığına dilekçe verdim. Kulübün detayları ile incelenmesini kendim talep ettim."

Hacıosmanoğlu, bordo-mavili takımda kiralık oynayan Özer Hurmacı’nın önümüzdeki sezon da takımda kalacağını, kaleci Hakan Arıkan’ın da devam etmesini sağlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.