Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kongre kararı almalarının kulübe yarar getirmeyeceğini söyledi. Görev sürelerini tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, “Yaptığımız planlamalar doğrultusunda şu an için bir kongre kararının kulübümüze yarar getireceğine inanmadığımızdan dolayı bize verilen görev süresini tamamlama, sonrasında yeniden delegelerimizin güvenini kazanma yolunu tercih ettik. Bu kapsamda yasaların izin verdiği yolları kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

    İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün yayın organı Trabzonspor Dergisi'nin yeni sayısında yer alan yazısında, kulüp adına en önemli görülen konunun, genel kurulun yeniden yapılması hakkında yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onanması olduğunu yazdı.
    Hacıosmanoğlu, genel kurulda verilen yetki süresinin uzatılmasının kendileri dışında geliştiğine dikkat çekerek, “Geride kalan süreçte kulübümüz, tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmış ve buradan çıkarak 32 takım arasında kalma başarısı göstermiştir. Bir sonraki yılda kulübümüz aynı başarıyı göstermiş ve bu anlamda istikrar yakalamıştır. Henüz göreve gelmeden önce seslendirmeye başladığımız 'Trabzonspor bir dünya kulübüdür, mücadelesi Avrupa'da sürmelidir’ söylemimizi son iki yılda UEFA Avrupa Liginde topladığımız puanlarla ortaya koyduk.” diye ifade etti.

    Taraftara da mesaj veren Hacıosmanoğlu, onlara saha içine odaklanmalarını tavsiye etti.