İstanbul bağımsız milletvekili eski milli futbolcu Hakan Şükür, Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırıyı kınadı. Daha önce böyle bir şeye şahit olmadıklarını ifade eden Şükür, "Fenerbahçe üzerinden bir şey yapılmak istendi mi?" sorusunun cevaplanması gerektiğini söyledi. Şükür, güvenlik birimlerinin dağıtıldığı ortamda bu olayın sebebinin ortaya çıkarılması noktasında endişeleri olduğunu kaydetti.

Adaylık başvurusu için geldiği adliyede Hakan Şükür’e Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı da soruldu. Çok derinden yaralayan bir olay olduğunu ifade eden Şükür, “Eski bir sporcu olarak o takım içerisindeki bir çok farklı olaya şahit olduk. Camlar kırıldı, bazı illerde farklı şeyler oldu ama bu çok farklı bir şey. Sebebini inşallah güvenlik birimleri ortaya çıkaracaktır.” dedi.

Saldırıyı insanlık dışı olarak niteleyen Şükür, “Vicdanı körelmiş, başka amaçları olup ülkeyi farklı yerlere götürmek isteyen biri de olabilir. Sosyal medya hesabımdan birkaç kanaldan geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ülkemizin güzide takımı Fenerbahçe çok etkin, etkileşimi yüksek bir takım. Onun üzerinden bir plan var mı sorusunun cevabı mutlaka bulunmalı. Ama güvenlik zafiyetinin yaşandığı günlerde, bütün birimlerin dağıtıldığı günlerde bunun ne kadar verimli olabileceğiyle ilgili endişelerim var.” diye konuştu.

‘Fenerbahçe üzerinden bir şey yapılmak istendi mi?’ bunun bir soru olduğunu kaydeden Şükür, “Bu soruya yetkililer cevabı mutlaka bulacaktır. Dediğim gibi etkileşimi çok yüksek bir takım Fenerbahçe.” ifadelerini kullandı.

Olayın dünyaya yansımasının kötü olduğunu belirten Şükür, “Bundan sonraki süreç nasıl olacak bilmiyorum ama hem Fenerbahçe camiasına, hem spor camiasına, taraftarlarına, böyle bir olaydan sonra daha üzücü şeylerle karşılaşabilirdik Allah korusun, biraz daha sağduyulu olmak lazım. Konuşmalarımıza dikkat etmemiz lazım spor sahalarında. Yöneticiler olsun sporcular olsun hareketlerimize dikkat etmemiz lazım.” uyarısında bulundu.

Şükür, “İnsanlıkla alakalı bir şey bu. Herhalde onu kısmen bir tarafa koyan insanlar halihazırda mevcut olabilir, tekrar geçmiş olsun.” dedi.