Stat: Vicente Calderon
Hakemler: Nicola Rizzoli, Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (İtalya Futbol Federasyonu)
Atletico Madrid: Moyà (Dk. 23 Oblak) Gámez, Juanfran, Miranda, Giménez, Mario Suárez, Koke, Griezmann, Arda Turan, Cani (Dk. 46 Raul Garcia), Mandžukić (Dk. 83 Torres)
Bayer Leverkusen: Leno, Spahić, Hilbert, Wendell, Ömer Toprak, Bender (Dk. 104 K. Papadopoulos), Hakan Çalhanoğlu, Castro, Bellarabi, Son Heung-Min (Dk. 77 Rolfes), Drmić (Dk. 69 Kiessling)
Gol: Dk. 27 Mario Suarez (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 26 Spahic, Dk. 65 Ömer Toprak, Dk. 78 Hakan Çalhanoğlu, Dk. 89 Wendell, Dk. 102 Kiessling, Dk. 113 K. Papadopoulos (Bayer Leverkusen), Dk. 30 Gimenez, Dk. 72 Gamez, Dk. 75 Mario Suarez, Dk. 110 Torres (Atletico Madrid)


Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Atletico Madrid ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Turu geçen takımı penaltı atışları belirledi.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Atletico Madrid, Almanya'da oynadığı ve 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Bayer Leverkusen'e aynı skorla 1-0 üstünlük sağladı. Turu geçecek takımın belirlenmesi için oynanan 15'er dakikalık 2 devrede de sonuç değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi. Atılan 5'er penaltı sonunda Atletico Madrid, Alman ekibi Bayer Leverkusen'e penaltılarda 3-2, toplamda ise 4-2 üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu.

BAYER LEVERKUSEN'İN KADERİNİ TÜRK OYUNCULAR BELİRLEDİ

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanşında Madrid'de Türk gecesi yaşandı. Vicente Calderon Stadı'nda oynanan ve ünlü İtalyan hakem Nicola Rizzoli'nin düdük çaldığı kritik rövanş maçında turu geçen tarafı Türk oyuncuların kaçırdığı penaltılar ve sebeb oldukları goller belirledi.

Dünyanın kulüpler düzeyinde en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Atletico Madrid ve Bayer Leverkusen'in kadrolarında bulunan 3 Türk oyuncu, Türkiye'deki futbol severlerin de gururu oldu. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak, takımlarının ilk 11'lerinde mücadeleye başladı.

Ev sahibi Atletico Madrid'in etkili ismi Arda Turan gol atamasada 120 dakikalık mücadelede iyi bir performans ortaya koydu. Konuk Bayer Leverkusen'de ise Ömer Toprak iki Hakan Çalhanoğlu ise önemli bir şanssızlık yaşadı.

Atletico Madrid, Vicente Calderon'da aradığı golü 27. dakikada Mario Suarez ile bulurken Bayer Leverkusen savunmasında görev yapan Ömer Toprak'ın ayağına çarpan top kaleci Leno'nun tersinden ağlarla buluştu. Bu golle Atletico Madrid, Almanya'daki skoru eşitlemiş oldu.

Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak penaltı atışlarında da vuruşlarını gol yapamayarak takımlarının elenmesinde rol oynadılar ve büyük üzüntü yaşadılar.

Bayer Leverkusen adına ilk penaltıyı atan Hakan Çalhanoğlu topu kaleciye teslim ederken, takımının 3. penaltısını kullanan Ömer Toprak'ta vuruşunda topu üstten dışarı atarak penaltı vuruşundan yararlanamayan bir diğer oyuncu oldu.

Penaltılarda Atletico Madrid'ten Griezmann, Mario Suarez ve Torres vuruşlarını gol yaparken, Raul Garcia ve Koke atışlarında gol yapamadılar.

Bayer Leverkusen'de ise ilk penaltı atışında Hakan Çalhanoğlu, 3. penaltılarda Ömer Toprak ve 5. penaltılarda da Kiessling vuruşlarını gol yapamazken, 2. penaltılarda Rolfes ile 4. penaltılarda da Castro vuruşlarını gol yapsalarda turu geçmelerine yetmedi.