KAHRAMANMARAŞ (AA) - Bölgesel Gelişim 14 Yaş Altı Futbol Ligi'nde Kahramanmaraş'ta oynanan maçta kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan hakem Kürşat Reyhanlıoğlu'nun yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.

Necil Fazıl Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Serkan Kurtul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye getirildiğinde hakemin kalbinin durduğunu, kalpte gelişen ritim bozukluğunun müdahaleyle normale döndürüldüğünü söyledi.

Reyhanlıoğlu'nun anjiyoya alındığını, damarlarında herhangi bir tıkanıklık çıkmadığını bildiren Kurtul, şöyle devam etti:

"Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı, takip ediyoruz. Genel durum olarak tam kritik dönemi atlatmadı ama ritmi şu anda düzenli devam ediyor. Solunum cihazında uyutup takip ediyoruz. Solunum fonksiyonlarının tekrar normale dönmesine uğraşıyoruz. Solunum fonksiyonları ve bilinci kapalı olduğu için uyutuyoruz. İnşallah onların düzelmesini ve açılmasını bekliyoruz."

- "Hayati tehlikesi var"

Kurtul, hakem Reyhanlıoğlu'nun hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak hastaneye getirildiğinden daha iyi durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Hanefi Mahçiçek Spor Kompeksi'nde, Bölgesel Gelişim 14 Yaş Altı Futbol Ligi F Grubu'nda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile Kayseri Erciyesspor'un karşı karşıya geldiğin maçın 34. dakikasında kalp krizi geçiren hakem Kürşat Reyhanlıoğlu (37), 112 acil servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılmıştı.