Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hakemlerin hizip ve çekişmeyi bir tarafa bırakarak iyi bir dayanışma içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen genel kurulla Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanlığı’na getirilen Berkan Püsküller, Başkan Vekili Hulusi Buyruk ile İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Fazlı Bayram Hadi’yi ziyaret etti.

Adana’nın geçmiş yıllarda Ali Timur, İlyas Ayan, Ayhan Yücebilgiç gibi süper ligde maç yöneten hakemleri bulunduğunu, aynı başarıyı yakalamak için verilen fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiği belirten Hadi, “Hakemlik büyük keyifle yapılan zor bir uğraştır. Hakimin kararı değişir, ancak hakemin kararı değişmez. Hakemler hizip ve çekişmeyi bir tarafa bırakarak iyi bir dayanışma içinde olmalıdırlar. Bu bayrak yarışıdır. Her gelen yönetim farklı ve güzel çalışmalar yapmayı arzular. Dileğimiz, eski dönemlerde olduğu gibi klasmanda, süper ligde maçlar yönetecek hakemler çıkarmaktır.” diye konuştu.

Yeni göreve getirilen Berkan Püsküller, seviyeli bir genel kurul geçirdiklerini belirterek, eski başkan Burak Cem Tahiroğlu ile yönetimine teşekkür etti. Püsküller, şunları kaydetti: “Öncelikle sporun taban birlikleriyle iyi ilişkilerde olacağız. Bize yol gösterici olacağına inandığımız Hadi’nin deneyimlerinden yararlanacağız. Bütün hedefimiz klasmanda, özellikle uzun yıllardır ezikliğinizi hissettiğimiz süper ligde maç yönetecek Adanalı hakem çıkarmayı arzuluyoruz. Bunun için zorunlu olan salı ve perşembe antrenmanlarının yanı sıra eğitim çalışmalarına büyük önem vereceğiz. Mersin bölgesinden değerli büyüğümüz Kadir Tozlu’nun Merkez Hakem Kurulu üyesi olmasını da en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

İl Hakem Kurulu Başkanı Özçelik, dernek yöneticileriyle koordineli çalışacaklarını, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin hakem dostu olduğunu, tüm sorunların çözümünde bütün olanakları seferber ettiğini belirterek teşekkür etti.